FacebookTwitterLinkedIn

Ernst & Young ia în calcul atractivitatea investiţiilor în funcţie de tipul surselor regenerabile vizate, iar  România se situează în topul energiei eoliene pe locul 10 – la fel ca şi în ediţia anterioară a raportului din noiembrie 2012 – după mari puteri economice ca Germania, China, Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa.

În privinţa energiei solare, România se situează în a doua parte a clasamentului, pe locul 24, dar înaintea Poloniei şi Bulgariei. Ernst & Young remarcă, însă, că această piaţă este foarte activă în România, ceea ce indică proiecţii de creştere substanţială în 2013 a puterii instalate de capacităţi solare.

EDP Renovaveis, divizia de energie regenerabilă a EDP, dezvoltă deja în România proiecte de energie solară cu o putere combinată de 39MW, planificate să fie finalizate în primul trimestru al lui 2013. Acestea sunt primele proiecte de energie solară ale grupului EDP. De asemenea, RCS & RDS a făcut două achiziţii în domeniul energiei solare, capacitatea totală a proiectelor preluate fiind de 13,7 MW.

 “Deocamdată, ne bucurăm de atenţia investitorilor din Europa de Vest, China, Statele Unite, dar şi a investitorilor din regiune, de exemplu Turcia”, a explicat Florin Vasilică, Partener şi lider al departamentului de Asistenţă în tranzacţii, Ernst & Young România.

Indicele Ernst & Young analizează trimestrial cele mai atractive 40 de ţări din lume privind piaţa internă de energie regenerabilă, infrastructura şi compatibilitatea acestora cu tehnologiile individuale.