FacebookTwitterLinkedIn

Importul de pește este consecința faptului că producția națională nu depășește 30.000 de tone, a declarat, marți, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

“Deși prețul peștelui a rămas relativ stabil în ultimii ani, potrivit FAO, să nu uităm că pe vremuri peștele era mâncarea săracului și acum a devenit un lux pentru anumite specii. Calcanul este un pește rar și scump. Avem mult pește adus din afară. România importă cam 80.000 de tone în fiecare an, iar capacitatea de producție națională nu este decât de 30.000 de tone. Românul a început să consume tot mai mult pește și de aceea se apelează la import”, a precizat ministrul Agriculturii, potrivit Agerpres.

Ministrul a subliniat că este dificil să comenteze evoluția prețurilor în condițiile în care, în urmă cu câteva decenii, România era un mare producător de pește oceanic.

În ceea ce privește prețurile la alte produse alimentare, carne, lapte sau zahăr, Achim Irimescu a subliniat că doar piața poate dicta aceste tarife, în funcție de cerere și ofertă.