FacebookTwitterLinkedIn

Deși nu face parte din concluziile Raportului, cifrele publicate demonstrează că România este un importator net de ficțiune pentru televiziune. Cercetarea nu este exhaustivă, singura televiziune luată în considerare din România în Raport fiind Pro TV, notează Media Expres.

Cea mai mare producție de ficțiune TV din Europa este realizată de Germania, iar primele trei grupuri de media după numărul de ore de ficțiune produse sunt ARD (1.013 de ore), RTL Group (955) și Central European Media Enterprises (608), ultima fiind compania care deține și Pro TV.

Raportul a analizat difuzarea de ficțiune europeană pe un eșantion de 52 de televiziuni private, 45 de televiziuni publice și cinci servicii SVOD (Netflix, Amazon, CanalPlay, C More Play și ViaPlay) în perioada 2015-2016 în UE.

Raportul a fost produs în 2017, dar a fost pentru prima oară comunicat public în mai 2018 cu prilejul unui festival dedicat serialelor din Franța.

Raportul este gratuit și poate fi descărcat de pe pagina de internet a Observatorului, www.obs.coe.int.

Observatorul European al Audiovizualului face parte din Consiliul Europei de la Strasbourg. Raportul intitulat: “Producția de ficțiune TV în Uniunea Europeană” a fost comandat de DG Connect al Comisiei Europene.