Cautare
, Contributor

Partener Platypus Group

Opinii |
|

România, din ce în ce mai plictisitoare!

Am avut parte zilele trecute de o călătorie deloc plictisitoare cu taxiul prin București. Șoferul, un tip relativ tânăr și foarte OK, în general, avea o atitudine foarte defetistă: „Nu e bine ce se întâmplă în țară și nu prea văd cum va fi bine.”
 aboneaza-te
Lorand_Balint.JPG

Eu, optimist din fire și încrezător în prezentul și viitorul României, îi dau câteva argumente solide de ce azi e mai bine decât era în trecut și de ce mâine va fi mai bine decât azi. Da, este adevărat, nu ne mișcăm în ritmul în care am putea să o facem, dar direcția e OK.

Omul oftează și îmi răspunde cu un fel de obidă: „Nu despre asta e vorba. N-ați văzut că românilor nu le mai iese distracția, că nu mai sunt chefurile de altă dată, că ieșitul la grătare nu mai este ceea ce-a fost? Păi, cine credeți că sunt cei 2-3 milioane de români plecați din țară? Sunt oamenii care erau sufletul petrecerii, care inițiau distracția și care îi dădeau energia. Peste tot în țară au plecat oamenii cei mai cei și ceilalți nu mai știu să se distreze fără ei și asta este probabil cel mai rău lucru care ni se putea întâmpla. Orașe întregi unde nu se mai întâmplă mare lucru cu lunile. Cât de mari erau lipsurile, când știai că urmează să te strângi cu gașca, viața era frumoasă. Mă uit și la tinerii ăștia care vin din urmă: cei mai faini dintre ei îmi vorbesc despre planurile lor de plecare. Vă spun eu: România devine din ce în ce mai plictisitoare!

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii