Cautare
, Contributor

Agricultură |
|

România devine exemplu în regiune pe piaţa motouneltelor

Afacerile STIHL au înregistrat o creștere de 15% în anul 2017. Pentru Stihl, cel mai mare producător global de motounelte, lider al pieţei locale de profil, România este printre cele mai importante pieţe din regiune şi se conturează un nume tot mai important la nivel european.
 aboneaza-te
Ioan Mezei

“Putem spune că este cel mai bun an al companiei de până acum, un record istoric. Avem trei dealeri care au înregistrat pentru prima dată cifre de afaceri de peste 1 milion de euro, iar anul acesta ne așteptăm la încă 5-6 parteneri care să atingă același nivel. Aceștia se află în zone total diferite ale țării, deci nu putem afirma că dezvoltarea economică a unei anumite zone a favorizat decisiv această creștere. În esență, este vorba despre asumarea, la nivelul proprietarilor acestor afaceri locale, a unei anumite implicări în dezvoltare și extindere, pe care STIHL o încurajează”, declară Ioan Mezei, director general STIHL România.

Ioan Mezei este foarte optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea economiei naţionale. “Al doilea telefon în Europa de Est, după Polonia, vine în România, dar mă aştept ca acest lucru să se schimbe la nivel de ţară în absolut toate domeniile. (…) Hans Stihl, unul dintre executivii companiei germane, a zis că vom progresa cu 20% în acest an”, a declarat Ioan Mezei.

În România, STIHL operează în 360 de magazine care aparțin distribuitorilor autorizați din țară. În ultimii ani, împreună cu distribuitorii săi, compania a demarat un amplu proces investițional menit să modifice standardul comercial, dar și componenta de service.

“Aceste investiții, la nivelul întregii rețele de parteneri, se regăsesc în creșterea pe care am avut-o anul trecut. În plus, în piață, s-a manifestat un fenomen pe care l-am anticipat de câțiva ani și pe care îl așteptăm să se întâmple și în perioada care urmează. Este vorba despre o migrare a utilizatorilor de la produsele ieftine, la produsele premium. În ultimii zece ani piața motouneltelor a fost invadată de produse de proastă calitate, și, cum era de așteptat, acestea s-au defectat la scurt timp după achiziție, multe dintre ele nemaiputând fi reparate. Pe lângă acest aspect este vorba, în primul rând, de siguranța în utilizare, multe dintre aceste utilaje reprezentând un adevărat pericol. Noi ne confruntăm zilnic cu astfel de produse în service-urile dealerilor noștri. Or, în această situație, utilizatorii simt direct ce înseamnă o motounealtă de proastă calitate și încep să opteze pentru produse premium, care oferă în plus siguranță și un cost corect în utilizare”, explică Ioan Mezei.

Grupul german Stihl a raportat la nivelul anului trecut un rulaj de circa 30 de milioane de euro, in creştere cu aproximativ 20% faţă de anul anterior, iar evoluţia a depăşit aşteptările companiei pe o piaţă în care toţi jucătorii au avut de câştigat, iar valoarea totală a acesteia a depăşit pentru prima dată 150 de milioane de euro. Principalii jucători pe piaţa locală de profil sunt Stihl, Husqvarna şi Ruris Craiova.

Dezvoltare logistică

Săptămâna trecută au început lucrările pentru extinderea depozitului din Otopeni. Suprafața alocată birourilor și spațiilor de training va crește cu 50%, iar cea de depozitare cu 200%. Investiția în extindere se ridică la 6 milioane de euro și va fi finalizată până la sfârșitul anului.

O altă schimbare majoră la nivelul companiei vizează gama de produse destinate zonei de grădinărit și amenajare a spațiilor verzi, comercializată sub brandul VIKING. Practic, din acest an, toate gamele de produse sub VIKING vor fi transferate sub brandul STIHL, pentru toate categoriile de produse, existând de acum doar o singură marcă.

Informaţiile financiare recente arată o creștere a business-ului mondial STIHL de aproape 12%, atingând 2,7 miliarde de euro, la sfârșitul lunii august a anului trecut. Compania germană intenţionează să investească 1 miliard de euro în dezvoltare până în 2019. Compania mamă a fost înființată în anul 1926 de Andreas Stihl. STIHL România este o companie deținută 100% de Grupul german STIHL și a fost înființată în 1997.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii