Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

În România a crescut comerțul cu amănuntul, în timp ce în UE s-au înregistrat scăderi

România este printre ţările membre UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul, în luna noiembrie, potrivit Eurostat.  
retail

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut în noiembrie cu 5%, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.

De asemenea, în zona euro declinul a fost și mai mare, de 6,1%, pe noilor restricţii impuse pentru limitarea răspândirii pandemiei.

Cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Olanda (2,6%), Croaţia (2,5%), Germania (1,9%), Malta (1,8%), Bulgaria (1,2%), Estonia şi Ungaria (ambele cu 1%) şi România (0,7%), iar cel mai semnificativ declin în Franţa (minus 18%), Belgia (minus 15,9%) şi Austria (minus 9,9%).

În octombrie, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 1,4% în zona euro şi în UE.

În Uniunea Europeană, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 7,7% în noiembrie, comparativ cu luna precedentă, cele de produse non-alimentare au scăzut cu 7,2%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,5%.

Totuși, comparativ cu perioada similară din 2019, volumul comerţului cu amănuntul în noiembrie a scăzut cu 2,9% în zona euro şi cu 2% în Uniunea Europeană. 

În UE, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 15,3% în noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2019, vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 3,3%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 2,4%.

De asemenea, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2019, s-a înregistrat în Germania (8,8%), Danemarca (8,7%) şi Olanda (6,6%), iar cel mai semnificativ declin în Franţa (minus 15,7%), Slovenia (minus 14,2%) şi Belgia (minus 11,7%).

România a raportat o creştere de 4% în noiembrie, comparativ cu perioada similară din 2019, după un avans de 4,8% în octombrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii