Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Analize |
|

România, în clasamentul statelor UE la capitolul accidente rutiere fatale

Țara noastră se află în topul statelor membre UE cu cea mai mare rată de decese din cauza accidentelor rutiere. Numai în 2019 România a înregistrat 96 de decese la un milion de locuitori, dublu faţă de media europeană.
shutterstock_356091701

Conform unui raport Eurostat, având în vedere populaţia fiecărui stat membru al UE, cele mai mici cifre, când vine vorba despre numărul accidentelor rutiere fatale, au fost înregistrate, în 2019, în Suedia (22 de accidente rutiere fatale la un milion de locuitori), Irlanda (29), Malta (32), Ţările de Jos şi Danemarca (ambele 34), Germania şi Spania (ambele 37).

La polul opus se află România, cu 96 de morţi la un milion de locuitori, Bulgaria, cu 90, Polonia cu 77 şi Croaţia cu 73.

În 2019, România a înregistrat cel mai mare număr de ciclişti omorâţi pe şosele, şi anume 10 la un milion de locuitori. Statisticile mai relevă faptul că nici la capitolul pietoni nu stăm bine, întrucât țara noastră a înregistrat 37 de victime la un milion de locuitori, la mare distanţă de următorul stat cu cel mai mare număr, Lituania, cu 27 de victime la un milion de locuitori.

 

SURSA: EUROSTAT

Numărul total al persoanelor care au murit, în 2019, în accidente rutiere în UE a fost 22.756, dintre care 44% au fost pasageri ai maşinilor, 20% pietoni, 16% motociclişti, 9% biciclişti şi 11% au fost încadraţi la alte categorii de vehicule (autobuze, vehicule mari, etc).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii