Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Evenimente |
|

România, câștigătoare din poziția de partener al unui proiect transfrontalier la ediția premiilor Natura 2000

Un proiect transfrontalier care implică parteneri din Austria, Republica Cehă, Ungaria, România, Slovacia şi Ucraina s-a aflat pe lista câștigătorilor ediției din acest an a premiilor Natura 2000.
 aboneaza-te
shutterstock_1724701942

Cele şase proiecte câştigătoare la ediţia din acest an sunt din Belgia, Bulgaria, Finlanda, Franţa, Spania şi un proiect transfrontalier intitulat “Eforturi comune pentru reţele de transport sigure şi prietenoase cu animalele sălbatice în Carpaţi”, care implică 16 parteneri din Austria, Republica Cehă, Ungaria, România, Slovacia şi Ucraina, a anunțat comisarul pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevicius, informează Agerpres.

“Pandemia de COVID-19 a evidenţiat legătura dintre societăţile reziliente şi sănătoase şi menţinerea în bune condiţii a mediului nostru natural. Câştigătorii din acest an demonstrează că alocarea de timp, energie şi resurse pentru a proteja natura aduce beneficii importante nu doar naturii, ci şi nouă. Acestea sunt modelele de cooperare şi soluţiile care trebuie îmbunătăţite dacă vrem să ne îndeplinim angajamentele asumate în cadrul Strategiei UE în domeniul biodiversităţii”, a declarat Virginijus Sinkevicius.

Premiul special al cetăţenilor europeni a fost acordat proiectului “Parteneriat pentru protecţia pădurilor seculare din Bulgaria în cadrul reţelei Natura 2000”. Proiectul a contribuit la concilierea intereselor conflictuale cu privire la desemnarea siturilor Natura 2000 forestiere. Rezultatul a fost desemnarea a 109.300 de hectare suplimentare de păduri seculare drept zone protejate din care se exclude recoltarea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii