FacebookTwitterLinkedIn

„În fiecare lună, factura la lumină este cu aproximativ 20% mai scumpă pentru că uităm să scoatem device-urile din priză. Noi avem un sistem automat, iar în momentul în care detectează că device-ul este închis, îl deconectează de la curent. Oferim, cu ajutorul unei aplicații mobile, și un desfășurător pentru ca orice consumator să poată vedea câtă energie salvează”, a declarant Alexander Marcu-Stoica, CEO Save Energy.

Membrii echipei estimează că dacă la nivel modial toate prizele ar fi înlocuite cu Save Energy, consumul de curent electric s-ar reduce cu cel puțin 10%.

CITEȘTE ȘI Ana Consulea, expert cofetar, lansează Zexe Braserie

„Ne-am focusat pe inovație, tehnologie și creativitate pentru a ne dezvolta proiectul. Pentru a câștiga, am lucrat foarte mult alături de JA România, dar cred că principalul nostrum avantaj constă în abilitatea noastră de a prezenta și de a vorbi în public, dar și de abilitatea de a scala afacerea”, a mai spus Alexander Marcu-Stoica.

În perioada 6 -8 iulie, peste 90 de studenți au concurat în finala competiției de antreprenoriat Ja Europe Enterprise Challenge 2016. Găzduită în București, competiția reprezintă evenimentul European annual al studenților care au participat de-a lungul timpului în programul universitar de antreprenoriat „Start Up” și care au câștigat etapele naționale din țările lor. Programul „Start Up” este o inițiativă JA Europe Enterprise Challege, care a iimplicat 14,000 de studenți din 300 universități, oferindu-le oportunitatea de a conduce un business încă de la etapa de idee.

În ultimii 12 ani, peste 115,000 de studenți din Europa au participat la programul Start Up. Sprijinind obiectivele europene de îmbunătățire a ratei de angajare în rândul tinerilor și a ecosistemului de start-up-uri, programul promovează competențele cheie pentru a asigura succesul tinerilor după universitate.