Cautare
, Contributor

Travel |
|

România a avut mai mulți turiști la început de an. Din ce țări au venit aceștia

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au crescut în primul trimestru cu 12,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar înnoptările au fost mai mari cu 14,9%, potrivit INS.
turisti.jpg

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în trimestrul I din acest an au însumat 1,6 milioane, în creştere cu 12,6% faţă de aceași perioadă a anului trecut.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în trimestrul I circa 77,9%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,1% , ponderi apropiate de cele din trimestrul I de anul trecut.

În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au   deţinut-o cei din Europa (76,8% din total turişti străini), iar din aceştia 83,0% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Românii preferă călătoriile de agrement și vacanțele mai scurte de o săptămână

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în trimestrul I 2015 au însumat 3,21 milione, în creştere cu 14,9% faţă de cele din trimestrul I de anul trecut.

Din numărul total de înnoptări, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat în T1 circa 77,9%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat aproximativ 22,1%.

În ceea ce priveşte înnoptările turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa ( 75,8 % din total turişti străini), iar din aceştia 80,4% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

Durata medie a şederii în trimestrul I a fost de 2 zile atât la turiştii români cât şi la turiştii străini.

Cele mai mlte sosiri ale turiştilor străini cazaţi in structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au provenit din Italia (41,6 mii), Germania (38,4 mii), Israel (28,9 mii), Franţa (24,5 mii), Regatul Unit (22,8 mii).

Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în trimestrul I din 2015 de 1,64, în creştere cu 12,4% faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Majoritatea vizitatorilor străini provine din ţări situate în Europa (94,1%). Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 59,7% provin din statele Uniunii Europene.

Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au înregistrat din Ungaria (32,1%), Bulgaria (29,3%), Germania (7,6%), Italia (6,9%), Polonia (5,2%) şi Austria (3,1%) .

Plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în trimestrul I 2015 de 2,8 milioane, în creştere cu 10,6% comparativ T1 din 2014.

Mijloacele de transport rutier au fost cele   mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 76,6% din numărul total de plecări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii