Cautare
, Contributor

Lideri |
|

România a obţinut nouă medalii de aur la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2013

studenti_elevi_scoala.jpg
Olimpicii români au reuşit un rezultat impresionant la a XIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, ce se desfăşoară în perioada 17-24 iulie 2013, în localitatea Yakutsk din Republica Sakha (Federaţia Rusă), obţinând 13 medalii dintre care nouă de aur. 

La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Cu toate acestea, datorită punctajelor excepţionale înregistrate la toate cele patru probe ale concursului (informatică, matematică, fizică şi chimie), elevii români au cucerit medaliile de aur după cum urmează : la informatică – 3, la matematică – 3, la chimie – 2, la fizică – 1. Reprezentanţii Ministerului educaţiei spun că este este un palmares net superior în comparaţie cu rezultatele înregistrate în ultimii doi ani, când au fost obţinute 11 medalii (aur – 4, argint – 6, bronz – 1, în 2012), respectiv 12 medalii (aur – 4, argint – 6,  bronz – 2, în 2011).

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români sunt următoarele:

1. Chimie: două medalii de aur – Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Cristian David Călin (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, medaliat cu argint anul trecut) şi o medalie de argint – Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti).

 2. Matematică: trei medalii de aur – Simona Diaconu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) şi Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv o medalie de bronz – Andreea Măgălie (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medaliată cu argint la ediţia precedentă).

3. Informatică: trei medalii de aur – Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur şi anul trecut), Valentin Marius Hârşan şi Marius Gavrilescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

4. Fizică: o medalie de aur – Ioan Ignat (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, posesor al unei medalii de aur şi la ediţia din 2012) şi două medalii de argint – Raul Alex Pipis (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) şi Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii