FacebookTwitterLinkedIn

Cea mai bună poziție înregistrată de o companie românească în acest clasament o are ITNT SRL din Sibiu (locul 115), care a înregistrat o creștere medie de 1.433% și care s-a clasat pe locul al IV-lea în competiția regională Fast 50.

Celelalte companii prezente în clasamentul Deloitte sunt Softelligence Bucureşti, cu o creştere de 459%, aflată pe poziţia 355, Life Is Hard Cluj-Napoca – creștere de 453%, aflată pe locul 362, Teamnet International Bucureşti – avans de 424%, locul 389, Fortech Cluj-Napoca – creștere de 403%, locul 420 și Trencadis Baia Mare – creștere de 362%, locul 465.

Teamnet International SA și Fortech sunt prezente pentru a șaptea și, respectiv, a doua oară consecutiv în clasamentul EMEA.

Raportul stabilește ierarhia celor mai dinamice entități publice și private, care își desfășoară activitatea în tehnologie, media, telecomunicații, domeniul farmaceutic și tehnologii curate, pe baza veniturilor obținute pe o perioadă de cinci ani. Cele șapte firme locale au înregistrat o creștere medie de 575%.

„Suntem impresionați să vedem atâtea companii românești în clasamentul din acest an. Prezența lor este o dovadă că acestea își propun să aibă drept motor de creștere inovația – un deziderat extrem de dificil într-un mediu de afaceri atât de competitiv. Totodată, demonstrează că au strategii de dezvoltare globală și că își pot măsura forțele cu organizații impresionante, care au, cu certitudine, acces la resurse mult mai generoase. Dorim să-i felicităm pe toți pentru că fac parte dintr-o ligă atât de puternică”, a spus Alina Mirea, Partener Deloitte și coordonator local al proiectului. Anul acesta, România are în top cu cinci companii mai mult, comparativ cu 2013.

Șase dintre companiile românești prezente în clasament au aplicat inițial pentru programul regional CE Technology Fast 50, încheiat în octombrie anul acesta, iar una a aplicat direct pentru programul EMEA: Bittnet Systems din București, care s-a clasat pe locul 333, cu o creștere medie de 489%.

Compania franceză de vânzare de bilete online WEEZEVENT s-a clasat pe primul loc în clasamentul EMEA Deloitte Technology Fast 500. Cu peste 37.000 de utilizatori, WEEZEVENT este o companie care activează în Franța, Elveția, Luxemburg, Belgia și Canada (Québec), oferind organizatorilor de evenimente o platformă online simplă și originală de a vinde bilete la evenimente.

În ultimii cinci ani, WEEZEVENT a avut o creștere medie spectaculoasă de 43.202%. Companiile prezente în clasamentul EMEA au înregistrat, în medie, o creștere de 1.700%, comparativ cu 1.500% anul trecut. Cu 86 de firme în clasament, Franța are cea mai bună reprezentare, urmată de Marea Britanie, cu 67 companii și Benelux cu 60.