Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Românca Simona Măirean este prima femeie din Europa care a ajuns pilot-comandant pe o aeronavă dintr-un grup strategic NATO

Simona Măirean este prima femeie din România care a zburat în simplă comanda pe supersonicul MiG-21 LanceR.
 aboneaza-te
Simona Mairean, captura Youtube

Locotenent-comandorul Simona Măierean, pilot în cadrul grupului multinațional de piloți care operează aeronavele tip C-17 Globemaster III în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability – SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria, a devenit prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al SAC.

La doar 24 de ani, Simona Măiran era prima femeie – pilot de supersonic din România, iar la 34 de ani a devenit copilot pe aeronava C-17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria, transmit Forțele Aeriene Române.

„În urmă cu două luni s-a aflat la manșa aeronavei C-17 Globemaster și după un zbor de aproximativ 40 de ore, a adus în țară 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud”, anunță instituția.

„Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi toate posibilităţile”, a spus locotenent-comandorul Simona Măierean.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii