Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

ROMAERO pregătește un plan de restructurare al business-ului

Reprezentanții companiei strategice pentru industria aerospațială și de apărare a României, ROMAERO au anunțat demararea unui proces de restructurare a datoriilor sale istorice înregistrate față de bugetul statului.
 aboneaza-te
ramaero

Compania se va restructura printr-o colaborare cu CIT Restructuring, fondată de CITR, parte a Impetum Group, se arată într-un comunicat al companiei remis la redacție.

Planul de restructurare a ROMAERO prevede restructurarea și reducerea cu aproximativ 256 de milioane de lei a datoriilor către bugetul consolidat al statului și transferarea unor active esențiale către instituțiile din sectorul de apărare.

În plus, se vor crea condițiile pentru rambursarea creditelor bancare istorice, în valoare de aproximativ 108 milioane de lei, prin valorificarea unor active excedentare, de care business-ul nu mai are nevoie. Odată cu implementarea acestor măsuri și cu restructurarea datoriilor, compania va putea atrage noi fonduri pe care le va direcționa către investiții în tehnologie.

„Prin planul de restructurare ne vom concentra eforturile pentru aducerea în zona de profitabilitate a ROMAERO. În aceste vremuri de incertitudine economică, este rolul nostru să ne transpunem experiența validată de piață ca manageri de criză, în ghidajul și susținerea de care au nevoie companiile românești. ROMAERO este un centru de excelență și una dintre cele mai importante companii de stat din industria aerospațială și de apărare românească. Avem încredere că vom reuși să punem din nou în lumină valoarea acestei companii de tradiție și mizăm pe capacitatea ROMAERO să depășească aceste momente”, a declarat Andra Buțiu, Senior Partner CIT Restructuring, parte din Impetum Group.

Pentru a beneficia de prevederile OG 6/2019, ROMAERO are un necesar de finanțare de 60 de milioane de le, cuprinzând o sumă de 35 milioane de lei, reprezentând rambursare inițială către ANAF, și aproximativ 14 milioane de lei, constând în necesar de capital de lucru pentru relansarea activității.

Finanțarea necesară implementării proiectului de restructurare urmează a fi pusă la dispoziție de CEC Bank care a aprobat finanțarea rambursării datoriilor către ANAF în suma de 45 de milioane de lei și se află în proces de aprobare a finanțării unui credit special de 14 milioane de lei.

Planul de restructurare a datoriilor ROMAERO, elaborat de către CIT Restructuring, a fost aprobat de AGA Romaero din 3 august 2020. Prin această decizie, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – acționarul majoritar al ROMAERO, cu sprijinul acționarilor semnificativi SIF Muntenia și FP, contribuie decisiv la procesul de salvare al celei mai importante companii aerospațiale românești.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii