FacebookTwitterLinkedIn

După zece ani petrecuți în domeniul comunicării, Paul Olteanu și-a îndreptat atenția către înțelegerea oamenilor și către lucrurile pe care aceştia le spun. Mai mult, Paul Olteanu acordă o importanţă deosebită efectelor pe care cuvintele le au asupra celor din jurul nostru.

Preocupat de subiectul fericirii, acesta crede că toți ne-o dorim indiferent de ceea ce înseamnă acest sentiment pentru fiecare.  Influenţat de cartea „Authentic Hapiness” a psihologului Martin Seligman (interesat de fenomenul depresiei, Seligman a descoperit trei elemente care constituie fericirea: factorii genetici, circumstanțele și alegerile pe care fiecare le facem), Paul Olteanu a împărtășit viziunea sa despre fericire.

Importante din punctul său de vedere sunt experiențele prin care trecem și cum acestea ne creează ceea ce el numeşte „autostrăzi neuronale”. Cu alte cuvinte, Paul Olteanu a explicat cum creierul este capabil să formeze modele. Astfel, dacă am trecut prin situații pozitive vom fi optimiști, dacă nu, vom fi decepționați și temători în a trece din nou prin acele experiențe.

El a mai adus în discuţie şi poveștile din viața noastră și cum acestea sunt cele care ne impresionează şi au capacitatea de a ne transforma.

„Doi oameni bolnavi erau internaţi într-un spital, amândoi neavând voie să se ridice din pat. Cel care stătea lângă geam reuşea o singură oră pe zi să se ridice și în această oră îi povestea mereu colegului lui lucrurile frumoase pe care le vedea. Într-o zi, bărbatul care povestea ce vedea pe fereastră a murit. Colegul de cameră a cerut atunci să fie mutat în patul lui pentru a putea vedea ce se întâmplă afară. Surpriza a fost faptul că, în faţa lui, nu vedea decât un perete. Le-a întrebat atunci pe asistente de ce au dispărut toate lucrurile frumoase despre care povestise prietenul său, însă acestea i-au spus că colegul lui era orb”, a povestit Paul Olteanu.

De aceea, îi sfătuieşte pe toţi: „Aveți grijă ce poveşti spuneţi şi ce poveşti ascultaţi”.