FacebookTwitterLinkedIn

Warren East, directorul executiv al Rolls-Royce, indică faptul că cea mai mare pierdere înregistrată de Rolls-Royce Holdings Plc îl pune în dificultate, reușind cu greu să facă față pagubelor produse de criza coronavirus, informează Bloomberg.

Un reprezentant al producătorului de motoare a declarat joi că intenționează să strângă cel puțin 2 miliarde de lire sterline (2,6 miliarde de dolari) din vânzări în următoarele 18 luni.

Între timp, Rolls-Royce studiază o ofertă de capitaluri proprii care ar putea genera o sumă similară. Acesta a identificat unitatea spaniolă ITP Aero ca fiind activa cea mai probabilă să fie vândută. Chiar dacă poate dura mai mult timp pentru a găsi cumpărătorul potrivit și prețul corect, ar putea avea succes.

În prima jumătate a anului, Rolls-Royce a înregistrat o pierdere de 5,4 miliarde lire sterline, iar Warren East nu-și permite să piardă timpul așteptând oferte mai bune.

Pandemia de coronavirus a avut un impact brutal asupra veniturilor din întreținere generate de utilizarea avioanelor cu mari, iar compania are în vedere alte opțiuni pentru a strânge numerar. Acțiunile au scăzut până la 10%.

În prezent, compania are o valoare de 4,5 miliarde de lire sterline după ce prețul acțiunilor a scăzut cu două treimi în acest an.