FacebookTwitterLinkedIn
Modelele Phantom Tempus Collection, adevărată meditație asupra trecerii timpului, sunt vopsite într-o nuanță unică, denumită Kairos Blue, a cărei profunzime pare să încorporeze misterul spațiului.

Numeroase elemente de design fac trimitere la infinitul universului și la trecerea timpului. Vopseaua conține fulgi de mică a căror strălucire, amplificată de detaliile întunecate ale exteriorului, simbolizează stelele. Cerul înstelat este reprezentat și pe interiorul portierelor, cu ajutorul a sute de minuscule perforații iluminate.


Un element aparte este pulsarul, o stea albă, foarte densă, care emite radiații electromagnetice în pulsuri regulate, ceea ce face ca aceste astre să fie unele dintre cele mai precise instrumente de măsurare a timpului. Fenomen astronomic necunoscut până în 1967, pulsarii se manifestă doar în spațiul profund – cel mai apropiat se află la 280 de ani-lumină distanță de Pământ. Pulsarul este tema și piesa de rezistență a Starlight Headliner, sistemul de iluminare care transformă tavanul automobilelor Rolls-Royce într-un cer înstelat cu ajutorul unei combinații unice de broderie și fibră optică.

 Frozen Flow of Time – iluzia că timpul s-a oprit este sugerată de o operă de artă unică integrată în partea dinspre pasager a bordului. În locul ceasului care se afla acolo de obicei, este amplasată o placă din aluminiu pe care sunt prelucrate 100 de coloane verticale individuale, simbolizând cele 100 de milioane de ani care reprezintă perioada de rotație a unui pulsar. Fiecare coloană este vopsită în negru și lustruită manual pentru a reflecta lumina astfel încât creează iluzia fluidității, deși este evident că avem de-a face cu o structură solidă.

Spirit of Ecstasy, mica statuetă care odihnește de 110 ani pe capota tuturor modelelor Rolls-Royce, poate fi personalizată, la rândul ei, cu o dată și un loc care au o semnificație anume pentru proprietarul mașinii.

Întreaga filosofie a colecției este rezumată de un citat aparținându-i lui Albert Einstein, gravat pe o placă amplasată în torpedou: „Distincția dintre trecut, prezent și viitor este doar o iluzie persistentă și încăpățânată.”