Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Rodica Sfâca

Rodica Sfaca.jpg
Avere: 10- 11 milioane de euro Vârstă: 55 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domenii: Producţie mobilier, imobiliar     

Un management bun a salvat-o şi a diferenţiat-o pe Rodica Sfâca de competitorii săi. Compania Ronex, fondată în 1994 de femeia de afaceri, inginer de profesie, a continuat să diversifice stilurile şi gama de mobilier pe care le produce.

Segmentul de nişă pe care s-a axat încă de la începutul conceperii fluxului tehnologic – acela al producţiei de mobilier din lemn masiv, este foarte apreciat şi se situează în trendul actual. Rodica Sfâca a avut câteva atuuri de creştere. Şi-a dat seama la timp că exportul nu mai este o variantă de preferat, deoarece preţurile au rămas la nivelul anilor 1990.

Diminuarea exportului a permis ca noul target să-l constituie piaţa internă, adică un public cumpărător pretenţios, dar în acelaşi timp educat, care ştie să facă o investiţie de valoare. „Producem un mobilier sofisticat, preferat şi înţeles în special de cunoscători“, spune Rodica Sfâca. Adresabilitatea firmei este acum îndreptată către restaurante, cafenele de lux şi hoteluri, ori în amenajarea caselor de dimensiuni mari.

Un alt pas către reuşită, a fost făcut de Rodica Sfâca prin înlăturarea intermediarilor în vânzarea producţiei proprii de mobilier. A extins şi reamenajat showroomul existent, în stil fusion – combinând stilurile clasice, baroc, rococo cu cele moderne avangardiste, pentru a da posibilitatea unei desfaceri directe şi a unei expuneri mai mari către consumatorul final. Acţiunile de marketing au fost amplificate, iar prezentările la târgurile specializate au fost eficiente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii