FacebookTwitterLinkedIn

Brandul este unul dintre liderii mondiali în designul și distribuția mobilierului de lux, lucrând îndeaproape cu designeri renumiți cum ar fi Joana Vasconcelos, Marcel Wanders, Sacha Lakic și case de modă Haute Couture precum Jean Paul Gaultier, Missoni Home și Maison Lacroix.
În 2015, expoziția In-Extérieur a fost dedicată artiștilor stradali și evoluției practicii lor în ateliere. Din 2017, Fotofever i-a oferit companiei oportunitatea de a plasa unele piese în dialog cu fotografia contemporană. În 2018, Muzeul UnterLinden din Colmar a expus operele lui Georges Baselitz, împreună cu o selecție de mobilier din colecțiile Roche Bobois. În 2019, întâlnirea cu Joana Vasconcelos a dat naștere unei reinterpretări foarte creative a șase piese emblematice din colecțiile Roche Bobois.
Pentru celebrarea aniversării sale de 60 de ani, Roche Bobois a decis să continue colaborarea cu Joana Vasconcelos, invitând-o să creeze o serie de accesorii pe care te poți așeza și care pot avea și rol decorativ, ca piese centrale ale colecției din acest an. Păstrând mai degrabă abordarea unui artist decât a unui designer, Vasconcelos a acceptat provocarea de a crea ceva menit să interacționeze cu un public mai larg. Transpunând întrebările și temele ei în obiecte de zi cu zi, artista oferă viziunea ei asupra lumii, adaptată la organizarea spațiilor de locuit. Rezultatul final este o serie de piese multifuncționale care sunt jucăuse, atrăgătoare și optimiste. Vedeta colecției este seria ultracolorată de canapele BOMBOM. Formele colorate ale pieselor reflectă fantezia și exuberanța cromatică, fiind emblematice pentru opera artistei.


Patru modele de covoare completează colecția. Trei dintre ele cuprind desene originale de Joana Vasconcelos, reproduse în nuanțe flamboaiante obținute prin procesul de printare: două forme dreptunghiulare cu un fundal negru sau deschis și un design circular. Al patrulea model include diferite motive din lucrările artistei portugheze.
„Când mă uit la aceste obiecte curbate, cu linii șerpuite, văd niște forme potrivite pentru amenajări interioare. Am vrut să apelez la creativitatea publicului, am vrut ca ei să se simtă liberi să creeze cu piesele și paleta de culori disponibile. Am proiectat aceste piese cu speranța ca oamenii să și le însușească, să se joace cu ele, menținând importanța confortului, un spirit de bun gust și de joie de vivre”, a spus Joana Vasconcelos.
Joana Vasconcelos trăiește și lucrează în Lisabona. Are expoziții regulate încă de la jumătatea anilor 90. Lucrările ei au devenit cunoscute în întreaga lume după participarea ei la a 51 ediție a Bienalei Internaționale de Artă de la Veneția în 2005, cu lucrarea A Novia [Mireasa]. Operele ei pun accentul pe rolul femeilor în lumea contemporană, onorând tradițiile artizanale portugheze și know-how-ul acestora.
În România, showroom-ul Roche Bobois, amplasat în centrul Bucureștiului pe o suprafață de 600 de metri pătrați, este conceput pentru a permite clienților să experimenteze direct stilul de viață francez – L’Art de Vivre.