Cautare
, Contributor

Tech |
|

ROCA X sprijină startupuri din tech care promit suport în depășirea crizei

Într-o economie incertă, tehnologia își dovedește potențialul atât ca bază solidă pentru viitorul dezvoltării businessului românesc cât și în viitorul investițiilor. În prezent, un coș investițional variat, care include și sectorul tech, promite să fie cea mai promițătoare abordare. ROCA X, unul dintre proiectele destinate afacerilor disruptive la început de drum și parte a Impetum Group, continuă sprijinirea piaței de tehnologie prin implicarea în cinci noi startupuri, de la începutul acestui an.
 aboneaza-te
startups_tech

Proiectul cumulează în acest moment 14 afaceri. Chiar dacă din punct de vedere investițional trendul perioadei este unul negativ, tehnologia înregistrează o creștere în rată și grad de adopție și este sectorul care promite să devină un pilon de dezvoltare pentru economia românească, așa cum o dovedește și majorarea de capital de 1,3 milioane euro obținută recent de ROCA X.

Alexandru Bogdan, noul CEO ROCA X

Identificarea și selecția de noi startupuri în care ROCA X a ales să se implice au fost făcute sub coordonarea lui Alexandru Bogdan, recent numit în rolul de CEO. El face parte din echipa ROCA X încă de la înființare, contribuind la dezvoltarea proiectului prin aptitudinile sale transversale de product design, user & customer experience, digital și expertiza în IT. De asemenea, Alexandru aduce un plus de valoare în interacțiunea cu startupuri având în vedere background-ul său ca antreprenor, growth marketer dar și pasiunea pentru tehnologie.

Misiunea ambițioasă de a scoate inovația din anonimat și de a o propulsa spre a-și atinge potențialul maxim în cel mai scurt timp este o miză foarte personală pentru mine. Alături de Impetum Group, hubul de companii și resurse din care facem parte, sunt mândru să îmi aduc aportul la dezvoltarea ROCA X într-o poveste de succes autohtonă pe zona de startupuri, declară Alexandru Bogdan, CEO, ROCA X.

Domenii-vedetă în tehnologie

În deciziile de investment, o nișă care atrage atenția în aceste zile este cea de eHealth, unde ROCA X este prezentă încă o dată prin sprijinul acordat platformei xVision. Platforma este un tool pentru interpretarea radiografiilor, care detectează prin algoritmi de machine learning și AI anomaliile din imagistica medicală. xVision a dezvoltat și un feature pentru depistarea cazurilor de coronavirus, pe baza radiografiei pacienților, de la distanță și în siguranță.

Un alt subsector tech cu perspective de creștere în perioada următoare este nișa instrumentelor de colaborare și dezvoltare la distanță. Aici se încadrează și Code of Talent, platformă de microlearning sprijinită de ROCA X, care prefigurează să schimbe viața companiilor și modul în care vor fi atinse obiectivele de business și de dezvoltare ale echipelor, prin eficientizarea modului de lucru al angajaților, împreună și separat.

First Airborne, startup-ul de tech din Israel care oferă o soluție de monitorizare și optimizare dedicată parcurilor eoliene bazată pe drone autonome și rezidente, este al treilea dintre noile startupuri din proiectul ROCA X. FAB aduce o de beneficii pentru utilizatori printrecare: sistematizarea procedurii de inspecție a turbinelor, costuri reduse la 20%, și reducerea riscului de accidentare în timpul procedurii.

Humans, un API pentru conținut digital este cel de-al patrulea nou startup ROCA X. Humans va furniza o interfață pentru modelarea și manipularea conținutului multimedia sintetic, generat prin procesarea de algoritmi inteligenți a materialelor audio-video existente în cele mai mari bănci de video din lume precum Netflix, amazon sau TikTok.

Susținerea Milluu, aplicația mobilă dedicată închirierii rezidențiale, care conectează direct proprietarii și chiriașii, încheie ciclul de tranzacții desfășurate de ROCA X în primul trimestru al anului în curs.

Tot în primul trimestru din 2020, ROCA X a făcut primul follow on într-un startup. Este vorba despre plasarea de capital adițional în Beez, platforma de cashback care și-a validat viabilitatea în piață, fiind este de asemenea primul startup din proiectul ROCA X.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii