Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

ROBOR a atins cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la nivelul  de 3,18%, cel mai mai scăzut nivel din ultimele aproximativ patru luni, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

Joi, indicele ROBOR la 3 luni cobora și atingea nivelul de 3,21%, iar vineri ajunge la 3,18%, cel mai scăzut nivel din 22 martie, când a fost 3,16%. Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 3,34%, cel mai scăzut nivel din 3 aprilie, când a fost 3,34%.

ROBOR a atins cel mai scăzut nivel din ultimele patru luni

ROBOR este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii