FacebookTwitterLinkedIn

Compania se așteaptă să aibă un debut de mai multe miliarde de dolari, întrucât pandemia a alimentat cererea de jocuri online de toate vârstele, relatează The Telegraph.

Roblox, o platformă de jocuri foarte populară unde copiii își pot construi propriile lumi folosind cărămizi asemănătoare Lego, nu este un singur joc, ci un serviciu de acces gratuit al diferitelor activități digitale.

Mai multe decât atât, platforma micșorează granițele dintre jocurile competitive și rețelele sociale, copiii apelând la Roblox nu doar pentru a juca, ci și pentru a vorbi și a petrece timpul împreună. De altfel, organizația caritabilă pentru copii NSPCC oferă platformei un rating general de „bun”.

Numărul de utilizatori aproape s-a dublat în pandemie 

Compania din California a raportat o „creștere rapidă” ca urmare a comenzilor globale de ședere la domiciliu, utilizatorii activi zilnici crescând de la 17 milioane în 2019 la 31 milioane în septembrie 2020.

„Nu ne așteptăm ca aceste niveluri de activitate să fie susținute și, în perioadele viitoare, ne așteptăm ca ratele de creștere a veniturilor noastre să scadă și este posibil să nu experimentăm nicio creștere a rezervărilor sau a bazei noastre de utilizatori comparativ cu perioadele de lockdown”, au declarat reprezentanții companiei.

Roblox nu a obținut încă profitabilitate, compania având pierderi de 203,2 milioane de dolari în primele nouă luni ale acestui an, fără așteptări imediate pentru ca acest lucru să se schimbe.

Mai mult decât atât, Roblox estimează că vor crește costurile și cheltuielile în perioadele viitoare, deoarece intenționează să facă investiții pentru a dezvolta afacerea.