Cautare
, Forbes Staff

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important tech and business news. Graduated from University of Bucharest with an MA in Political Journalism. Worked as a journal...

Lideri |
|

Robert Zicman, copilul supradotat al României! Este inclus în 1% cei mai inteligenți oameni din lume

Robert Zicman (7) este copilul supradotat al României. Acesta face parte din programul Mensa și este inclus în 1% cei mai inteligenți oameni din lume. Robert are un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein.
experimente elevi copii

Robert Zicman știa tot alfabetul la 2 ani, iar la 5 ani citea zeci de cărți despre știință. Este pasionat de chimie, fizică, robotică și matematică, iar la 7 ani s-a apucat să studieze materia pentru bacalaureat.

Mama lui Robert, Ioana Zicman, este cea care a observat că fiul său este un copil deosebit. Părinții lui Robert Zicman sunt stabiliți de mulți ani în Marea Britanie, iar băiețelul obișnuia să învețe după programa englezilor. După ce a mers cu Robert pentru a-i testa abilitățile și au descoperit că este un copil supradotat, familia a hotărât ca puștiul să nu mai meargă la cursuri, deoarece programa școlară era mult prea simplă pentru el.

Robert Zicman, copilul supradotat al României

Acum, Robert Zicman este autodidact și studiază tot ceea ce îi stârnește curiozitatea. 1-2 pe săptămână vine un profesor la el pentru a-i explica ceea ce nu a înțeles.

„La 5 ani, în clasa I, a început să plângă că nu vrea să mai meargă la școală pentru că se plictiseşte. La engleză, de exemplu, erau 15 niveluri de citire pe care trebuia să le atingă până la final de clasa a VI-a și el le atinsese în primele trei luni din clasa I. I-am povestit unei prietene din Anglia, care este profesoară, și ea ne-a spus că este posibil să fie „gifted” (înzestrat – n.r.). Am căutat pe internet și am găsit Mensa, cea mai mare organizație din lume care are ca membri primii 2% cei mai deștepți oameni de pe planetă. Şi am hotărât să-l ducem la testare”, spune Ioana Zicman, mama lui robert, potrivit Libertatea.

Teste susținute în fața specialiștilor la vârsta de 5 ani au demonstrat că Robert Zicman este mai inteligent decât 99% dintre toți cei de vârsta lui. Așadar, copilul dotat al României face parte din 1% cei mai inteligenți copii din lume.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii