Cautare
, Editor Coordonator

Auto |
|

Rivian, probabil mai cool SUV din America

Rivian, un producător de SUV-uri electrice cu autonomie mare, își pregătește debutul pe piața din SUA.
2018_11_Jeff-Johnson-Rivian.com_R1T_ProductPage_Hero-JJ-1989-00030-2760x1800-1-scaled

Sunt aproape doi ani de când în SUA se vorbește despre producătorul de vehicule electrice Rivian. Între timp, compania a anunțat și produs exemplarele de teste a două modele R1S, un SUV, și R1T, un pick-up (sau un SUV cu benă). Foarte bine primite de amatorii de off-road, de sporturi outdoor, dar și de presa auto, automobilele Rivian sunt pe cale să devină noua definiție a cool-ului în SUA, mai ales că autonomia minimă anunțată este de 400 km.

Livrările urmează să înceapă în luna iunie a anului viitor, prețurile situându-se în jurul sumei de 75.000 de dolari pentru SUV și 77.500 pentru pick-up, la care se adaugă costurile pentru stația de încărcare. La acest preț, Rivian oferă scaune încălzite și îmbrăcate în piele ecologică, interior cu elemente din lemn, sistem audio premium cu – foarte interesant – o boxă detașabilă și un kit pentru off-road, constând într-un scut pentru protejarea șasiului și un compresor de aer.

Rivian a fost considerată o investiție sigură de companiile Amazon și Ford – Amazon a investit 700 de milioane de dolari în Rivian în februarie 2019 pentru a dezvolta împreună cu ei o camionetă pentru livrări, iar Ford a venit cu 500 de milioane pentru a realiza noile baterii ale vehiculelor sale electrice.

Cu alte două tranșe de investii totalizând 2,8 miliarde de dolari, în decembrie 2019 și august 2020, Rivian pare să fie pregătit pentru demararea în forță a producției.

O lovitură de imagine pentru Rivian a fost participarea a două pick-up-uri R1T la realizarea celui de-al treilea episod al seriei de documentare Long Way, care îi are ca autori pe regizorul Charles Boorman și actorul Ewan McGregor. Denumit Long Way Up, filmul prezintă călătoria de 20.000 de km făcută de cei doi pe două motociclete electrice Harley Davidson, din Patagonia până în Los Angeles.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii