FacebookTwitterLinkedIn

Fundația Clara Lionel înființată de Rihanna s-a alăturat inițiativei lui Jack Dorsey, CEO la Twitter, pentru a dona bani către această cauză umanitară. Donațiile lor vor acoperi 10 săptămâni de sprijin, inclusiv adăpost, mese și consiliere pentru familiile din Los Angeles, care se confruntă cu violență domestică în timpul pandemiei, potrivit The Guardian.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a făcut o postare pe Twitter pe data de 6 aprilie în care spunea: „Multe femei aflate în carantină din cauza  COVID19 se confruntă cu violență acolo unde ar trebui să simtă că sunt în siguranță: în propriile case. Îndemn toate guvernele să pună siguranța femeilor pe primul loc, în timpul acestei pandemii. ”

Într-o declarație care anunța donațiile Rihannei – o supraviețuitoare a violenței domestice – și ale lui Dorsey se arată: „Victimele violenței domestice există în toată lumea, acesta este doar începutul.”

Luna trecută, fundația artistei și-a unit eforturile cu cele ale Fundației Shawn Carter, înființate de rapperul Jay-Z, donând 2 milioane de dolari pentru a sprijini muncitorii fără acte, prizonierii, persoanele fără adăpost, vârstnicii și copiii lucrătorilor medicali din prima linie, din Los Angeles și New York. De asemenea, Rihanna a donat echipamente de protecție cadrelor medicale din New York și a direcționat 5 milioane de dolari către organizațiile globale care au grijă de oamenii din sistemul sanitar și de comunitățile marginalizate.

Tatăl Rihannei, Ronald Fenty, s-a recuperat în urma infectării cu COVID-19, după ce a petrecut 14 zile în Centrul de izolare Paragon din Barbados. „Am crezut că voi muri”, a declarat cotidianului The Sun. El a mai spus că fiica lui a trimis un ventilator la domiciliul său, de care în cele din urmă nu a mai avut nevoie.