Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

RFI România transformă, pentru o zi, strada Lipscani într-un parc

RFI România organizează, pe 19 septembrie, pentru a cincea oară consecutiv în Capitală, evenimentul PARK(ing) Day, un manifest pentru un oraş mai verde. Strada Lipscani din Bucureşti - zona din spatele Băncii Naţionale a României - va fi acoperită, preţ de câteva ore, cu 300 de metri pătraţi de gazon viu şi redată celor care îşi doresc un oraş mai verde.
DSCN8726

RFI România a înscris Bucureştiul, încă din anul 2009, pe harta mondială a PARK(ing) Day, alături de oraşe precum Paris, Berlin, San Francisco, Munchen, Washington, Chicago, Bratislava, Lyon, Melbourne sau Singapore.

Pentru cea de-a cincea ediţie, RFI România aşteaptă bucureştenii pe spaţiul PARK(ing) Day cu o biblioteca în aer liber, realizată cu sprijinul Seneca Anticafe, dar şi cu ateliere pentru copii, realizate în parteneriat cu Teatrul Ion Creangă şi Lafarge România. Asociaţia DaDeCe va susţine un workshop de realizare cărţi din hârtie reciclată 100%, iar împreună cu City Garden, toţi cei care vor trece pe Strada Lipscani, vinerea aceasta, vor putea participa la atelierul “Plantează o floare”. La ora 15 :30, PARK(ing) Day va primi vizita specială a performance-ului „Haina care aude”, un spectacol inedit realizat de artiştii Daniel Stancu şi Irinel Anghel.

Valentin Panduru, realizator RFI România, îşi va muta studioul, începând cu ora 13:00, pe spaţiul PARK(ing) Day. Astfel, emisiunea RFI360 va fi realizată, în direct, din Centrul Vechi al Capitalei, de la iarbă verde. Printre invitaţii speciali ai lui Valentin Panduru se numără : Dan Byron, Zoli Toth sau Bucharest Festival Orchestra şi Cristian Lupeş.

PARK(ing) Day este un eveniment neconvenţional de mediu, iniţiat de către studioul de Artă Rebar din San Francisco încă din 2005.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii