FacebookTwitterLinkedIn

“ING a realizat anul trecut un profit record, cel mai mare de când este prezentă pe piața românească, de 232 de milioane lei. Comparând cu pierderea netă din sistem, care este de 2,1 miliarde lei, acesta este un rezultat excelent”, a declarat Michal Szczurek (foto), directorul executiv al băncii.

Veniturile nete au fost de 833 milioane de lei, în creștere cu 19% comparativ cu 2011, iar activele totale au consemnat o creștere de 15%, până la 16,35 miliarde de lei.

Portofoliul de credite a înregistrat un avans de 2%, până la un volum total de 9,6 miliarde de lei. Portofoliul de economii și depozite a crescut cu 7% față de 2011, la 11 miliarde lei.

“Banca a fost foarte prudentă la criză în 2012. Noi am luat lucrurile foarte în serios și am abordat în mod profesionist provocările. Cota de piață de 5% pe care o avem acum spune ceva”, a declarat Mișu Negrițiu, președintele consiliului director al băncii.

Potrivit lui Szczurek, în anii următori banca va acorda o atenție mai mare sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), unul cu potențial. ”Piața locală nu crește, dar oferă o mulțime de oportunități”, crede Szczurek.