FacebookTwitterLinkedIn

Rezervele valutare ale Băncii Naționale a României (BNR) au crescut cu 1,8%, în octombrie, până la nivelul de 33,932 de miliarde de euro, față de 33,32 de miliarde de euro la 30 septembrie 2017.

În cursul lunii au avut loc intrări de 1,961 de miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de euroobligațiuni a Ministerului Finanțelor Publice, în valoare nominală de un miliard de euro), alimentarea contului Comisiei Europene și altele.

În schimb, ieșirile au fost de 1,349 de miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia s-a situat la 3,649 de miliarde de euro, în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale.

Potrivit BNR, plățile scadente în luna noiembrie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează aproximativ 161 de milioane de euro.