Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Rezervele internaționale ale României au crescut cu 1%, în august

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 august 2017 au fost de 38,62 miliarde euro, cu 1% mai mult față de 31 iulie 2017, când erau de 38,238 miliarde de euro, indică datele Băncii Naționale a României.
 aboneaza-te
deficit_bani_Money_shutterstock

Rezervele valutare la BNR erau de 34,955 miliarde euro, la finele lunii august, în creștere cu 0,92%, față de 34,636 miliarde euro înregistrate la 31 iulie 2017.

În cursul lunii august au fost intrări de aproape 1,57 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice (inclusiv suma de 500 milioane euro dintr-un împrumut de la Banca Mondială), alimentarea contului Comisiei Europene (450 milioane euro) și altele.

De asemenea, au avut loc ieșiri de 1,25 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, impactul aprecierii euro față de unele monede aflate în rezerva valutară (dolarul american, lira sterlină, yenul japonez, dolarul australian, dolarul canadian, francul elvețian) și altele.

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,665 miliarde euro.

Plățile scadente în luna septembrie 2017 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumau circa 1,384 miliarde euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii