Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Rezervele Federale din SUA au amendat BNP Paribas cu 246 milioane de dolari

Rezervele Federale din Statele Unite ale Americii au anunţat luni aplicarea unei amenzi de 246 de milioane de dolari (214 milioane de euro) băncii internaţionale cu sediul în Franţa BNP Paribas pentru practici „nesigure” pe pieţele de conversie monetară, relatează CNBC, potrivit Mediafax.

Sistemul Rezervelor Federale din SUA a descoperit mecanisme de monitorizare şi control insuficiente în sistemul BNP Paribas de conversie externă.

Au existat „practici nesigure şi nesănătoase pe pieţele de schimburi externe”, argumentează Rezervele Federale din SUA. Amenda a fost aplicată în contextul unei investigaţii mai ample privind manipulare pe pieţele valutare.

BNP Paribas a anunţat că „regretă profund activităţi din trecut care au fost încălcări clare ale standardelor înalte în cadrul cărora desfăşoară activitatea“. Banca internaţională cu sediul central în Franţa a declarat că sancţiunea vizează activităţi desfăşurate în perioada 2007-2013, dând asigurări că între timp a intensificat mecanismele interne de control.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii