Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Rezerva internațională de aur a României, de la Londra, nu va fi adusă în țară

Deputații USR-PLUS au votat împotriva iniţiativei legislative prin care rezerva internaţională de aur a României de la Londra ar fi fost adusă în ţară.
Fine,Gold,Bars,1000g,In,The,Bank.,3d,Illustration.

„Liviu Dragnea a atacat toate instituţiile statului român, inclusiv Banca Naţională a României, propunând legi care să slăbească justiţia şi economia. Am respins, după doi ani de luptă legislativă, încă o aberaţie marca Dragnea/PSD. Rezerva de aur a României rămâne în siguranţă, atât în ţară cât şi în instituţii internaţionale, unde asigură credibilitatea noastră pe pieţele de capital”, a declarat Cosette Chichirău, deputat USR PLUS, membră în Comisia de buget.

Pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputaţi, în timp ce 131 au dorit adoptarea acestuia.

Dacă ar fi fost aprobat, proiectul ar fi obligat BNR să repatrieze aproximativ 91% din aurul României depozitat în străinătate, adică aproximativ 56 de tone. Proiectul a fost depus de fostul președinte al Camerei Deputaților din perioada 2016-2019, Liviu Dragnea și Șerban Nicolae.

România are o rezervă de 60 tone de aur la Londra, care este administrată de Banca Naţională a României şi care e folosită ca garanţie inclusiv în împrumuturile internaţionale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii