Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Revoluția fiscală: Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial

Monitorul Oficial a publicat, vineri după-amiază, Ordonanța de Urgență (OUG) privind modificarea Codului Fiscal, varianta amendată a Codului urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, transmite Mediafax.

Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a precizat, vineri, că după ce ordonanţa care modifică Codul Fiscal va fi publicată în Monitorul Oficial, partidul va sesiza Avocatul Poporului pentru a ataca OUG la CCR, adăugând că Victor Ciorbea are obligaţia de a apăra drepturile cetăţenilor români.

„Revoluția fiscală” a început: Toate modificările

Executivul a adoptat această OUG în ședința de miercuri, 8 noiembrie.

Cele mai importante modificări sunt: revizuirea sistemului de impunere a microîntreprinderilor (impozit pe venit de 1% pentru firmele cu afaceri de sub un milion de euro, în locul celui pe profit); contribuțiile sociale obligatorii vor fi reduse de la 39,25% la 37,25%, iar numărul lor va scăde de la nouă (angajat și angajator) la trei; contribuțiile sociale obligatorii vor fi plătite de angajat, nu de angajator precum în prezent.

De asemenea, noul act normativ introduce „Contribuția asiguratorie pentru muncă” în cotă de 2,25% datorată de angajatori, supranumită de mediul de business taxa de solidaritate.

În domeniul impozitului pe venit, ordonanța prevede reducerea cotei de  la 16% la 10%. Astfel, cota de impozitare scade pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor, din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din investiţii (mai puțin veniturile din dividende, pentru care se menține cota de impozit de 5%), din pensii, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din premii și din alte surse.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii