FacebookTwitterLinkedIn

Printr-un cont creat în aplicația Revolut, utilizatorii pot să efectueze transferuri de bani în mod gratuit, în țară și în străinătate, precum și să dețină și să schimbe monede în aplicație folosind cursul de schimb real (interbancar). Se pot folosi 130 de monede, fără taxe și comisioane ascunse, folosind un card contactless VISA sau MasterCard.

După ce a obținut o finanțare de 250 de milioane de dolari, businessul a fost evaluat la 1,7 miliarde de dolari, câștigând titlul de unicorn. Investiția a inclus investitori de referință din Silicon Valley precum Index Ventures sau Ribbit Capital și a venit pe fondul creșterii numărului de utilizatori activi (cifra a ajuns la 1.800.000 de utilizatori în prezent). În România, reprezentanții companiei își propun să lanseze un turneu în marile orașe prin care să se apropie de utilizatorii Revolut din provincie.

“Ne propunem să aducem la nivel local toate produsele care există și în afară. Suntem țara cu numărul 10 la nivel global, dar ne propunem să ajungem pe locul 5 din punct de vedere al numărului de utilizatori. Cum o să facem asta? Pe de o parte prin business developer, unde ne interesează în principal zonele de entertainment, retailer și travel, zone în care putem să atragem un număr cât mai mare de utilizatori. Iar apoi, ne interesează foarte mult comunitatea, fapt pentru care o să plecăm într-un mini-turneu; vrem să recunoaștem utilizatorii din orașele din România, în ordinea numărului de utilizatori existenți deja: București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Constanța, Craiova”, a declarat Irina Scarlat, Country Manager al Revolut.

În ceea ce privește alocarea finanțării, Revolut plănuiește expansiunea la nivel global, în teritorii precum SUA, Canada și Singapore și vizează totodată și crearea unor noi conturi în aplicație, destinate comercianților.

Citește și: Revolut România a numit-o în funcția de Country Manager pe Irina Scarlat