FacebookTwitterLinkedIn

Revolut, instrument online ce permite realizarea de plăți și transferuri, a ajuns la un volum global tranzacționat de 1,5 miliarde de dolari, în creștere cu 700% față de anul precedent.

Fintech-ul fondat în 2015, la Londra, este utilizat de 1,5 milioane de clienți, mai mult cu 50% decât anul trecut. Utilizatorii Revolut pot opta inclusiv pentru un card bancar prin care pot retrage bani sau pot face plăți. Zilnic, 350.000 de persoane fac diferite plăți folosind cardul Revolut.

În România, aplicația are peste 15.000 de utilizatori, 1.000 de noi clienți înregistrându-se în fiecare săptămână.

Cei mai mulți utilizatori, 67,8% provin din București, urmați de cei din Cluj-Napoca, 15,3%, Timișoara, 4,6%, Iași 4,4%, Brașov, 2,9%, Constanța, 2,7% și Oradea, cu 2,3%.

Cele mai multe transferuri internaționale de bani efectuate de românii care folosesc Revolut sunt către Germania (60,5%), Marea Britanie (10,6%), Slovenia (9,4%), Estonia 7%, Austria 3,5%, Olanda și Statele Unite ale Americii (2,5%), și Franța (2,2%).

De asemenea, cele mai multe plăți efectuate de români prin intermediul Revolut sunt către comercianți precum Uber, Ali Express, McDonald’s, Carrefour sau BRD.

“Ne propunem să ne extindem în cât mai multe țări din întreaga lume, în Statele Unite ale Americii, Singapore și Australia ne vom lansa în curând”, a spus Nikolay Storonsky, fondator și CEO Revolut.

Compania se va extinde și în India, Brazilia, Africa de Sud și Emiratele Arabe Unite. Revolut intenționează să devină o alternativă pentru sectorul bancar, permițându-le oamenilor să facă plăți și transferuri de bani oriunde în lume, fără taxe.

Utilizatorii Revolut își pot deschide un cont virtual, pot deține și schimba 25 de valute și pot efectua transferuri internaționale în mod gratuit. Ei pot, inclusiv, să tranzacționeze criptomonede.