FacebookTwitterLinkedIn

Prin această finanțare, Revolut devine cea mai valoroasă firmă de fintech din Marea Britanie. Compania avea o valoare de doar 5,5 miliarde de dolari atunci când a strâns 500 de milioane de dolari la începutul anului 2020 și urmărea o evaluare de aproximativ 20 de miliarde de dolari încă din iunie, potrivit rapoartelor mass-media de la acea vreme, transmite Reuters.

Înființat în 2015 de fostul trader de la Credit Suisse, Nik Storonsky, și dezvoltatorul de software Vladyslav Yatsenko, Revolut a atras peste 16 milioane de clienți cu produse precum schimb valutar, carduri de debit, tranzacționarea de acțiuni fără comisioane, criptomonede sau conturile de business.

Compania a reuşit să câştige clienţi în defavoarea băncilor tradiţionale prin costuri mai mici dar până acum nu a reuşit să traducă creşterea rapidă în profitabilitate. Anul trecut, pierderile Revolut s-au dublat la peste 200 de milioane de lire sterline (278 milioane de dolari), din cauza costurilor administrative de la investiţiile în mecanisme de control al riscului şi al conformităţii.

Banii strânşi la ultima rundă de finanţare vor fi utilizaţi în principal pentru dezvoltarea de noi produse în noile ţări în care Revolut se extinde, în special în SUA şi India, a declarat directorul financiar Mikko Salovaara. Potrivit acestuia ultima rundă de finanţare nu va afecta calendarul unei eventuale listări.

„Credem că, în cele din urmă, vom deveni o companie publică dar nu avem planuri imediate pentru o listare”, a spus Mikko Salovaara.