Cautare

Nr. 225 - Forbes 21 pentru 2021

Nr. 225 - Forbes 21 pentru 2021
 • Forbes Real Estate Outlook 2021. Locomotiva creșterii economice

  Coronavirusul și restricțiile guvernamentale au dus la prăbușirea traficului în marile centre comerciale, una dintre piesele importante în puzzle‑ul care susține economia. Și totuși.  

 • Forbes Real Estate Outlook 2021. Tabăra norocoșilor

  Față de alte segmente ale pieței imobiliare, pandemia a acționat ca un catalizator al cererii pentru dezvoltări logistice și industriale, poziționând acest sector în tabăra norocoșilor.  

 • Forbes Real Estate Outlook 2021. Când imposibilul devine posibil

  Work from home a schimbat radical piața muncii. Dacă înainte de pandemie foarte puține industrii îmbrățișau această cultură, după apariția COVID-19 work from home a devenit un adevărat slogan în rândul clasei muncitoare și a trecut de la a fi un beneficiu pentru angajați la o obligație a companiei.  

 • Forbes Real Estate Outlook 2021. În plin avânt

  Cerere puternică, revenire într‑un ritm rapid, număr de tranzacții mai mare, prețuri stabile - astfel descriu specialiștii peisajul rezidențial din 2021. Dar există însă factori care ar putea perturba premisele existente.  

 • Forbes Real Estate Outlook 2021. Pe linia de plutire

  Brusc și pe neașteptate, pandemia a determinat o schimbare profundă de paradigmă. Pe toate planurile. Și, chiar în contextul unei reconfigurări, piața imobiliară a rămas pe linia de plutire. Chiar pe plus, pe anumite segmente.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Când fotbalul predă guvernanților o lecție de business

  Investițiile în cele trei noi stadioane din București, pregătite pentru EURO 2020, reprezintă o bună lecție de afaceri pentru guvernanți. Investiția în sport va fi mereu profitabilă.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Încremenirea în fața micilor ecrane

  Dacă anul 2021 nu va fi tulburat de o criză economică majoră, presa din România va traversa această perioadă cu succes, mai cu seamă marile televiziuni. Fotografia mass media va fi aceeași cu cea din anul precedent.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Lupta continuă pe frontul binelui

  Anul 2021 nu va fi deloc ușor pentru ONG‑urile din România, pe fondul crizei medicale COVID-19 și a unei crize economice care își arată „dinții”. Dar acești oameni sunt deja căliți în „focul” pandemiei și nu-și vor trăda credința în ajutorarea celor suferinzi.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Anul solidarității în proiecte CSR

  Dacă, până în 2020, companiile investeau sume modice în domeniul CSR, iată că anul trecut, odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus, mulți antreprenori au înțeles că este cel mai bun moment pentru a se implica activ în susținerea comunităților.  

 • Efort unitar pentru un obiectiv comun

  În 2020, o singură poveste a consumat totul. A fost un an de criză. Un an în care omenirea s-a confruntat cu o pandemie, tulburări economice, răsturnări sociale, iar pe lângă toate acestea, efectele schimbărilor climatice s-au resimțit pe întreg globul.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Păstrarea averii peste generații

  Prima promoție de antreprenori se pregătește deja să predea ștafeta către tânăra generație. Asta dacă nu au făcut-o până acum. Pare simplu la prima vedere. Doar că, procesul de succesiune implică o serie de provocări.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Goana după unicorni

  Pare ireal, dar unicornii chiar există. Cel puțin în mediul de business. Și, cu toate că prin natura lor sunt rari, numărul acestora a crescut considerabil în ultimii ani.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Pandemia ar putea să-i întoarcă pe români în țară

  Anul 2021 se anunță foarte complicat atât pentru românii care trăiesc în interiorul granițelor României, cât și pentru cei dinafară, plecați prin voință proprie pentru a munci temporar sau pentru a se stabili o perioadă în străinătate.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Revenire spectaculoasă

  Pandemia a fost de departe cel mai important factor care a temperat apetitul investitorilor din toată lumea. Cel puțin în primul semestru al anului. Piața de fuziuni și achiziții și-a revenit puternic în ultimul trimestru din 2020.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Angajatori, stați cu ochii pe tinerii care își caută un job!

  Piața forței de muncă este într-o continuă schimbare, date fiind tendințele pe care pandemia le-a provocat. La ce ne putem aștepta în 2021 și cum va fi rescris acest domeniu?  

 • Forbes 21 pentru 2021. Reinventare și redefinire

  Turismul și industria ospitalității au fost, de departe, cele mai zdruncinate sectoare economice în criza medicală provocată de virusul SARS CoV-2. Antreprenorii caută soluții pentru a-și reporni afacerile.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Pronosticuri pozitive

  Evoluția pieței de real estate din ultimul an sfidează toate pronosticurile negative. Construcțiile merg mai departe și, cu mici ajustări, 2021 se anunță a fi un an de creștere pe toate segmentele.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Comerțul online câștigă putere

  2020 a fost anul în care statistica balanței pandemice a reușit, mai mult ca oricând, să pună un accent pozitiv asupra câtorva sectoare economice care așteptau momentul oportun ca să-și ia avântul către profitabilitate.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Criza COVID-19, o oportunitate de accelerare a pieței auto

  Piața auto își va reveni treptat în 2021, după lovitura puternică pe care pandemia a provocat-o asupra industriei. Transformarea tehnologică și inovarea vor marca din ce în ce mai mult acest sector. România este pregătită?  

 • Forbes 21 pentru 2021. Operatorii telecom așteaptă cu nerăbdare licitația 5G

  Cel mai așteptat eveniment al anului 2021 în sectorul comunicațiilor este licitația 5G. Cum va arăta balanța de putere dintre jucătorii din acest domeniu?  

 • Forbes 21 pentru 2021. Noi provocări în sectorul energiei

  Sectorul energetic din România se va confrunta cu noi provocări în 2021, de la liberalizarea pieței de energie electrică, până la respectarea standardelor privind energia regenerabilă. Cum va gestiona România aceste schimbări?  

 • Forbes 21 pentru 2021. Agricultura trăiește sub spaima secetei și pandemiei

  Anul atipic 2020 și-a pus amprenta și asupra unuia dintre sectoarele promițătoare ale economiei românești: agricultura. Vulnerabilitățile acumulate în timp vor persista și în acest an.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Sănătatea văzută prin lupa coronavirusului

  2020 a fost de departe anul schimbărilor majore. Un an care a scos la iveală mai mult ca oricare altul neajusurile unui sistem de sănătate putred, caracterizat de lipsa forței de muncă și a investițiilor în echipamentele de specialitate.  

 • Forbes 21 pentru 2021. Băncile rămân pe poziții în pandemie

  Sistemul bancar s-a dovedit rezilient în fața pandemiei. Aparent, și-a „învățat” lecțiile din criza precedentă, fiind mult mai bine pregătit să facă față provocărilor ce au tulburat lumea.  

 • Se rescrie ordinea mondială

  Ascensiunea Chinei este din ce în ce mai vizibilă, pe măsură ce Statele Unite și Uniunea Europeană se confruntă cu efectele economice produse de pandemie. Cum va arăta scena mondială în 2021?  

 • O scenă politică incertă și o economie bulversată

  2020 a fost pentru cei mai mulți dintre români un an plin de incertitudini și de teamă. Cu toate acestea, viața și-a urmat cursul, în special, cea politică. Cu două învestiri de Executiv și două rânduri de alegeri, scena politică românească nu a cunoscut „lockdown-ul”.  

 • Dosar 21 pentru 2021. Domeniile și tendințele care vor influența semnificativ lumea în acest an

  În al doilea an al pandemiei COVID-19, Forbes România propune o listă cu 21 de personalități din mediul de business, politică, administrație, consultanță, pentru a anticipa în ce direcție se va îndrepta economia și societatea românească.

 • Piața de consum în pandemie

  Accelerarea procesului de digitalizare în toate sectoarele economice, impusă de perioada pandemică, a dat naștere, pe de o parte, unor noi tendințe pe piața de consum și, pe de altă parte, a consolidat multe strategii de business, în special din zona de food.  

 • Cum au rezistat televiziunile în pandemia 2020

  Pandemia a fost o oportunitate pentru piața TV, care a profitat de creșterea consumului de televiziune liniară (telecomandă) față de anul 2019 și de sprijinul guvernului prin campania publică „Poartă mască”.  

 • Analiză: Gospodării supraaglomerate

    În contextul pandemic, europenii s-au retras în locuințe pentru a limita riscul de răspândire al noului coronavirus, drept pentru care au acordat o atenție sporită locului în care își desfășoară activitatea.

 • Un brand al emoției și bucuriei

  Echipa Forbes România a avut plăcerea de a sta de vorbă cu Alexandru Dadoo, Creative Director la Maison Dadoo, și de a afla cum a fost din perspectiva lui anul care tocmai a trecut, ce lecții și-a însușit și mai ales, ce planuri și-a propus pentru acest nou an.  

 • Viitorul mobilității

  Dr. Josef Reiter, Director General BMW Group România, are o rețetă de business pe cât de simplă, pe atât de eficientă: cel care investește în timpul furtunii va fi într-o poziție excelentă atunci când cerul va fi senin.