Cautare

Nr. 216 - Cele mai influente

Nr. 216 - Cele mai influente
 • Topul celor mai puternice 100 de femei din lume

  Lista celor mai puternice femei din lume din anul 2019 aduce în prim-plan personalități remarcabile din toate colțurile lumii, care își folosesc vocea pentru a schimba structurile de putere și creează un impact de durată în domenii precum sfera de business, divertisment, filantropie, politică sau tehnologie.

 • O piață aflată pe val

  Ultimii ani au adus evoluții importante pentru piața de spații de birouri: investiții importante, tranzacții record, relocări de răsunet. Dincolo de toate acestea, tehnologia schimbă atât felul în care se construiește, precum și felul în care funcționează o clădire de birouri, iar cerințele chiriașilor au devenit tot mai sofisticate.  

 • Televiziuni încărunțite

  Publicul principalelor noastre televiziuni este bătrân. Pe măsură ce timpul trece, consumul de televiziune liniară (telecomandă) scade accentuat în rândul telespectatorilor cu vârste mijlocii. Asta nu înseamnă că televiziunea clasică va muri prea curând.  

 • Analiză: Gustul schimbării

  Piața de unt și margarină începe să își revină după ce prețurile au crescut semnificativ în perioada 2017-2019, ceea ce a dus la scăderea vânzărilor în segmentul retail în perioada respectivă.

 • Studiu: Insolvențele, la minimul ultimului deceniu

  Numărul companiilor insolvente în anul 2019 a fost de 6.384 de firme, mai puțin cu 22% față de nivelul înregistrat în anul anterior, arată un studiu realizat de Coface România.

 • Un an dinamic

  Cum arată bilanțul UiPath pentru 2019 și care sunt cele mai importante lecții de business învățate de primul unicorn românesc.  

 • Revoluționarea unei industrii

  Cum și-a propus o afacere românească să schimbe piața globală de soluții de echipamente comerciale, mizând pe digitalizare?  

 • Elementul de legătură

  România este punctul de pornire pentru mulți antreprenori din IT, care ajung să aibă afaceri de succes peste granițe. Un astfel de exemplu este start-up-ul Plant an App, acceptat recent în acceleratorul „500 Startups” din San Francisco.  

 • Leadership în vremea coronavirusului

  Cu sau fără coronavirus, avem nevoie, mai mult decât oricând, de lideri dispuși să își asume riscul de fi nepopulari. Nu de populiști sau de fricoși, oricât de băieți buni ar părea ei.  

 • Claudio Cisullo, fondator și președinte al CC Trust Group AG: „Afacerile reprezintă un joc al profesioniștilor și, odată ce aceasta devine regulă, mai mulți investitori se vor simți confortabil să intre pe piață”

  În pofida persistenței incertitudinilor fiscale, România rămâne pe harta de interes a investitorilor străini. Cum se vede piața locală prin ochii unui investitor cu decenii de experiență internațională?