Nr. 215 Best Office Hubs 2020

-
Best Office Hubs 2020: Sudul poate recupera teren
O parte a Sudului a intrat deja pe o traiectorie pozitivă, însă zona, privită în ansamblu, rămâne departe de cele mai dezvoltate hub-uri.
-
Best Office Hubs 2020: Eclipsă parțială
Venirea crizei a însemnat începutul sfârșitului pentru zona Pipera-Nord, care a fost eclipsată de celelalte zone din imediata proximitate.
-
Best Office Hubs 2020: Pe loc repaus
Deși este traversat de toate mijloacele de transport în comun, hub-ul office Est rămâne o zonă destul de neatractivă pentru dezvoltatori și companii.
-
Best Office Hubs 2020: Steaua căzătoare
Dintr-unul dintre cele mai exclusiviste și mai atractive hub-uri de birouri, Băneasa, situată în nordul extrem al Bucureștiului, a devenit una dintre cele mai ocolite zone.
-
Best Office Hubs 2020: Potențial neexploatat
Brașovul dispune de un potențial de creștere ridicat, însă acesta nu a fost valorificat suficient în ultimii ani.
-
Best Office Hubs 2020: Speranța Moldovei
Dezvoltatorul controlat de Iulian Dascălu a fost unul dintre principalii artizani ai evoluției pieței office din Iași, iar planurile omului de afaceri pentru Capitala Moldovei nu se opresc aici.
-
Best Office Hubs 2020: Consolidarea frontului de Vest
Zona de Vest a devenit un nod important pe harta celor mai atractive zone de birouri din țară, dezvoltarea regiunii fiind legată de numele lui Liviu Tudor.
-
Best Office Hubs 2020. Timișoara 2.0
Dezvoltatorii au adus pe piața din Timișoara unele dintre cele mai impresionante proiecte office din țară, la care și Capitala pare că se uită cu gelozie.
-
Best Office Hubs 2020: Viitorul număr 1?
În hub-ul Piața Presei Libere se lucrează tot mai intens, zona având potențialul de a deveni viitorul număr 1 în topul Forbes Best Office Hubs.
-
Best Office Hubs 2020: Creștere accelerată
Hub-ul Centru-Vest a avut una dintre cele mai dinamice dezvoltări în ultimii ani, devenind una dintre „zonele fierbinți” ale pieței office din Capitală.
-
Best Office Hubs 2020: Pe radarul investitorilor
Dezvoltarea economică a Clujului nu avea cum să nu producă efecte și pe piața office, orașul de pe Someș consolidându-și poziția de cel mai important hub regional pentru clădirile de birouri.
-
Best Office Hubs 2020: Toți ochii pe Centru
Dezvoltarea hub-ului office Centru nu a fost una spectaculoasă, însă zona a recuperat din handicap și a urcat în topul preferințelor companiilor.
-
Best Office Hubs 2020: Fabricile prezentului
Tranziția de la comunism la democrație, de la economia planificată la economia de piață a schimbat radical zona Dimitrie Pompeiu, iar în prezent aproape nimic nu mai amintește de peisajul industrial din urmă cu câteva decenii.
-
Best Office Hubs 2020: Zona fierbinte a Capitalei
Cu toate că ani la rând s-a aflat într-o fază de stagnare, acum Central Business District (CBD) este zona fierbinte a Capitalei, tot mai multe companii fiind atrase de birourile de aici.
-
Office Best Hubs 2020: Marele furnicar
Zona Calea Floreasca – Barbu Văcărescu a început să prindă contur în anii duri ai crizei financiare, iar jucătorii care au mizat pe această zonă nu au regretat nicio secundă investițiile realizate aici.
-
Best Office Hubs 2020: Sebastian Dragomir, Partner & Head of Office Advisory Colliers International
-
Best Office Hubs 2020: Marius Șcuta, Head of Office Department JLL Romania
-
Best Office Hubs 2020: Mădălina Cojocaru, Partner Office & Industrial Cushman & Wakefield Echinox
-
Best Office Hubs 2020: Horațiu Florescu, Chairman & CEO, Knight Frank Romania & Hungary
-
Best Office Hubs 2020: O piață a chiriașilor
Bucureștiul a devenit o adevărată piață a chiriașilor, iar companiile alocă tot mai mulți bani pentru creșterea confortului angajaților și, implicit, a productivității acestora.
-
Best Office Hubs 2020: La intensitate maximă
Activitatea de pe piața de birouri păstrează și în acest an un grad ridicat de intensitate. Bucureștiul rămâne destinația preferată de companii, dar orașele regionale recuperează și devin tot mai atractive.
-
Interviu cu Ion Sturza: Lecțiile unui oportunist
Recunoaște, cu sinceritate, că orice afacere e de vânzare. Sau, cum spune chiar el, „tot ce fac, fac pentru exit”. Care sunt lecțiile pe care le-a deprins până acum și ce urmează pentru Ion Sturza?
-
Povestea restaurantului Kane, care își propune să ofere o nouă identitate bucătăriei românești
Pe Dianei Nr. 9, o stradă îngustă, cu multe case din perioada interbelică sau chiar mai vechi, se vede din depărtare, chiar și după lăsarea soarelui, o clădire de un alb imaculat. Poarta mare din fier de la intrare și exteriorul clădirii te fac să intri într-o atmosferă a Bucureștiului anilor 1900. Deja ai uitat de gălăgia de la metrou.
-
Leadership sustenabil în era competitivității
Despre leadership sustenabil și dinamica sectorului telecom, de la unul dintre cei mai experimentați profesioniști de Legal și External Affairs din România.
-
Audiențele TV sunt în scădere
Televiziunile au furnizat mai puțină audiență pentru reclamele difuzate. Majoritatea băncilor și-au redus consumul de publicitate TV. Și segmentul operatorilor de comunicații mobile și-a micșorat consumul de reclamele TV în 2019. Piața de televiziunea gâfâie.
-
STUDIU: Publicitatea își caută bugetele de „altădată”
La începutul acestui an, agenția Initiative Media a actualizat datele studiului „Media Fact Book”, singurul reper oficial de pe piață care analizează investițiile și tendințele media din România.
-
Analiză: Între pesimism și optimism
În 2019, românii au început să aibă mai multă încredere în fondurile de pensii private.
-
Toate drumurile duc la birou
Aurel Vlaicu a fost, în 2019, cea mai aglomerată stație de metrou din București, având un trafic de peste 8,1 milioane de călători anul trecut, cu 46% mai mare față de 2014.
-
Următorul pas
Ce planuri are lanțul de restaurante de tip fast-food McDonald’s pentru piața din România și cum s-a schimbat business-ul companiei de-a lungul timpului?
-
Un final fericit
La început de februarie, când mass-media erau inundate de știri legate de instabilitatea politică, unul dintre cei mai discreți actori de top de pe piața imobiliară locală își vedea valorificate investițiile și ieșea din scenă.
-
Pe creștere
Grupul Automobile Bavaria, fondat și deținut de omul de afaceri Michael Schmidt, a depășit anul trecut pragul de 400 de milioane de euro afaceri, după ce a vândut aproape 8.700 de vehicule.
-
Înapoi pentru viitor
În ultimul an, mai mult ca oricând, mi-am adus aminte de copilărie.