Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Reuters: Grecia rambursează 6,25 miliarde euro către BCE și FMI

Guvernul de la Atena a început procesul prin care va rambursa 6,25 miliarde euro către Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional, informează Reuters.
gd

Mai precis, potrivit unor oficiali din Ministerul de Finanțe al Greciei citați de Reuters, poporul elen ar urma să achite luni 4,2 miliarde de euro, sumă care reprezintă principalul și dobânzile dintr-un împrumut acordat de BCE dar și o datorie de 2,05 miliarde euro către FMI.

Suma averilor primilor zece miliardari francezi depășește PIB-ul Greciei

Parlamentul grec a aprobat miercuri-noaptea, în urma unor dezbateri tensionante, reformele cerute de creditorii internaționali pentru un nou plan de ajutor financiar în valoare de 86 miliarde de euro. După semnarea acordului, anumite restricții rămân în vigoare, iar grecii se confruntă, de asemenea, pe lângă faptul că deschiderea de noi conturi bancare și transferuri de bani în străinătate sunt interzise, cu creșteri de prețuri și cu o creștere de zece procente a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA).

Topul celor mai bogați oameni din Grecia

Odată cu redeschiderea băncilor, TVA-ul se va majora de la 13% la 23% pentru o serie de bunuri și servicii. În schimb, pentru serviciile hoteliere TVA-ul va rămâne de 13% și se reduce la 6% pentru medicamente, bilete de spectacole și cărți.

Guvernul de la Atena are de achitat o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către BCE.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii