FacebookTwitterLinkedIn

Sâmbătă, Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. 

”Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizăm că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, a transmis Ministerul Sănătății. 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, duminică, la sediul Guvernului, o întâlnire de lucru cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei – ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat și directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol, a informat sâmbătă seara Guvernul.

“Trebuie să fim conștienți că nu putem decât întârzia răspândirea Omicron în România, este posibil chiar să mai existe deja și alte cazuri, pentru că a existat o circulație a persoanelor între Europa și sudul Africii, înainte de identificarea acestei noi tulpini”, a declarat Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății.