FacebookTwitterLinkedIn

Ianuarie – Avanpremiera

Ianuarie, trebuie să mărturisesc, a fost una dintre cele mai efervescente ediții. De fapt, ca să fiu sinceră până la capăt, a fost o ediție dublă decembrie – ianuarie care anunța un an spectaculos, plin de transformări, de avanpremiere și de exclusivități. A fost singura ediție a anului 2017 cu patru variante de copertă și un Forbes Life Board care împărțea bucurie, inspirație și idei de cadouri cu rost.

Februarie – Artă și Couture

Februarie avea să fie ultima apariție a ForbesLife așa cum îl știau cititorii săi, într-o variantă de supliment al revistei Forbes. Așa că, pe copertă, nu putea să stea decât un personaj care să sublinieze trecerea și să încheie ceremonios un capitol frumos al poveștii ForbesLife. Marina Aristotel este cea care ne-a împrumutat energia și zâmbetul ei pentru o ediție de colecție. Țin minte și acum frigul din Galeria 418 unde, Marina alături de alți 4 tineri compuneau expoziția „An Abstract Feeling“, curatoriată de Simona Vilău. A fost primul loc al nostru de întâlnire, iar multe altele ia-u urmat. Știu că ceea ce m-a bucurat a fost modestia și viziunea orientată spre frumos a Marinei, modul în care își povestea călătoriile în Noua Zeelandă și punctualitatea discursului despre business. Ah și bineînțeles țin minte și acum singura întrebare la care m-a „închis”, cu răspunsul: „O lucrare e terminată atunci când nu mai poți scoate și nu mai poți adăuga nici un element.”.

Martie – Game Changer

Din martie, lucrurile s-au schimbat la Forbes Life. Așa cum spunea Raluca în editorialul său, „Forbes Life a devenit o publicaţie independentă de lifestyle. Singura astfel de publicaţie din România.” Paginile generoase, rubricile noi, designul cu fir roșu, conceptul de lifestyle înglobat în fiecare pagină – toate acestea aveau să capete în timp o singură emoție: bucuria. Ni s-au alăturat o mână de contribuitori celebri fiecare în domeniul său și am început astfel, împreună, o călătorie în lumea rafinată a noului concept de lux.

Coperta de martie i-a revenit chipeșului Ryan Reynolds, un „șarmant, cu un simț al umorului exact așa cum îmi place mie (cu glume reușite, mai ales pe seama propriei persoane), foarte îndrăgostit de soția lui și cu o cultură cam rar întâlnită” cum povestește Raluca. Așadar, începutul noului Forbes Life s-a lansat împrumutând carisma faimosului actor.

Aprilie – New York State of Mind

Primăvara deja era în toi, Raluca scrisese deja celebrul „Citiţi-ne ca să aflaţi, ca să visaţi, ca să vă punem pe gânduri, ca să vă bucuraţi.”, iar coperta avea să fie o altă premieră aa anului: o listrație a New York-ului în plină înflorire. Aveam să citesc (poate) singura versiune onestă asupra metropolei americane, cu bune și cu rele. Aveam să aflu cum se simte cu adevărat Chrysler Building, Madison Avenue sau Upper West Side și care sunt elementele care te ocupă în aceeași măsură cu cele de care nu te mai saturi.

Mai – Créativité, business, bonheur

Cu fiecare interviu pe care îl iau, culeg lecții de viață pe care nu-mi închipui cum altfel le-aș putea cunoaște. Un personaj generos cu poveștile, o femeie puternică, impunătoare și cu o personalitate diafană este Andreea Mihai, cea care conduce departamentele de marketing & comunicare, preturi și dinamică comercială, PR și solidaritate în cadrul Carrefour România. Am lucrat împreună cu Andreea, iar interviul ne-a adus împreună la aceeași masă pe amândouă, într-o sumă de timp foarte prețioasă. Andreea mi-a împărtășit cu sinceritate despre experiențele ei profesionale, dar și despre bucuria de a  fi mamă. Însă, cel mai bun sfat care a rămas cu mine este cel în care Andreea vorbește depsre responsabilitatea pe care o ai ca manager al unei echipe: „Ca șef al unei echipe, ai responsabilitatea membrilor echipei tale – trebuie să detectezi la ce este bun un om, să-l încurajezi, să-l asculți si să-l îndrumi. El va da tot ce are mai bun, va fi vesel, iar atmosfera din birou propice și activitatea pe un trend ascendent.”

Iunie – Triumful eleganței

Mihaela Ciltea, cea care și-a așezat elegantă privirea pe coperta lunii Iunie este una dintre acele femei care, atunci când intră într-o încăpere, radiază. Elegantă, sofisticată, volubilă, a adus brandul de bijuterii Le Midì în România, iar începând cu acest an este Managing Director al companiei. Stabilită în frumoasa Italie, Mihaela crește, alături de soțul ei, un brand din ce în ce mai prezent în întreaga lume, iar de la ea am învățat că încrederea în tine și în propriile forțe este soluție la orice temere. Și da, Mihaela este și cea care mi-a readus aminte de cât de frumoase sunt perlele purtate la orice vârstă.

Iulie – August – Geografii interioare

Coperta ediției de vară îl poartă pe unul dintre cele mai puternice personaje pe care le-am întâlnit anul acesta. Scriam pe atunci că exstă interviuri și există întâlniri. Iar o astfel de întâlnire, în care explorezi geografia interioară a unui om cunoscut și premiat în întreaga lume, te poate cadorisi cu o bucurie onestă. Anul acesta, la câteva luni după împlinirea a 50 de ani, Cristi Puiu ia loc alături de filmul său „Moartea domnului Lăzărescu“ pe locul 5 în topul celor mai bune filme ale secolului 21. Dar cine este Cristi Puiu și am descoperit de-a lungul unei zile, în atelierul său, chiar a doua zi după ce s-a întors din vacanța petrecută în Toscana, alături de familie. Mi-a rămas aproape o mărturisire a lui Cristi Puiu pe care știu că a tot revenit de atunci: „Lucrurile sunt mereu noi, lenea te face să simplifici, să generalizezi. Frica e cea care te face să categorisești, să pui etichete – pentru că asta te ajută să te protejezi. Frica. Nu ești în control, nu e nimic în control. Poate controlăm doar elemente, dar sunt infinitezimale. Trebuie să te bucuri de lucrul acesta, de faptul că viața e mereu surprinzătoare. Dar pentru a te bucura, trebuie să fii liber și nu poți fi liber decât la adăpostul iubirii. Și e suficient să atingi subiectul acesta ca oamenii să înceapă să fantasmeze – fiecare crede că știe ceva despre iubire. Mă folosesc de film pentru a-mi mărturisi iubirea și asta face orice individ atunci când face ceva. Acum, la vârsta asta, nu văd lucrurile decât așa. N-aș putea spune ce este iubirea, dar nu există nimic altceva. Asta e totul.”

Septembrie – Fior de business

Luna septembrie, contrar aparențelor, reprezintă cel puțin în redacția Forbes Life, începuturi noi. Punem la cale exclusivități și interviuri unicat, reportaje și review-uri dedicate locurilor excepționale. Întâmplător sau nu, cu Oana Pleșan, zâmbetul ediției de început de toamnă, m-am întâlnit pentru interviu, chiar de ziua ei, în vreme ce Oana își sărbătorea cei 33 de ani, tot prin muncă. Antreprenor, mamă, femeie, chef gelatier, oana își poartă toate aceste pălării cu bucurie și recunoaște că iubește lucrurile simple.

Am învățat multe lucruri de la Oana, însă cel mai mult mi-a plăcut atunci când mi-a spus că „ar trebui să ne bucurăm mai mult de ceea ce ne înconjoară. Inclusiv de București ar trebui să ne bucurăm mai mult. Lucrurile simple sunt cele care ne fac viața mai frumoasă: să ne plimbăm, să ne bucurăm de prieteni, de familie, de o masă bună luată în tihnă.”

Octombrie – coordonatele feminității

Câteodată sunt foarte măndră de titlu, de șapou ori de câte o întrebare care explorează subtilitățile personajului din fața mea. De data aceasta, am fost tare bucuroasă de toate. Coperta lui Octombrie o găzduiește pe Veronica Schimdt, o femeie atât de frumoasă încât pare decupată din tabloul unei vechi familii nobile și adusă într-o realitate modernă. Îndrăgostită de familia ei, de fapte bune, de tradiție și de design, VERONICA este mamă a doi copii minunați, inițiatorul unor proiecte rezidențiale extraordinare, dar și cea care le oferă copiilor dintr-un sat transilvănean o masă caldă, educație și dragoste, în ecare zi. Un model de feminitate, putere, creativitate, imaginație și bunătate, într-un mix pe care mi-aș dori să-l întâlnesc mai des. Rar mi-a fost dat să aud o femeie vorbind cu atât de multă pasiune despre recondiționare, bunătate, lucruri vechi și flori. Și da, mi-am însușit și cea mai prețioasă lecție a Veronicăi: „În viață trebuie să înveți să ierți: iertarea aduce cu ea eliberare și te ajută pe tine în primul rând să treci mai ușor peste ceea ce s-a întâmplat. Cred că, de fapt, lecția aceasta e general valabilă în societatea de astăzi și, dacă ne-am însuși-o cu toții, lumea ar un loc mai liniștit.”

Noiembrie – Alchimia poveștilor

Otilia Sava a fost pentru mine o revelație. Un om cald de care m-am apropiat imediat și-a cărui poveste m-a tulburat și m-a limpezit. La 42 de ani, Otilia a adunat patru ani de mandat ca secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale, aproape o viață de practică în avocatură, o familie frumoasă, trei copii superbi și povești cât pentru câteva cărți generoase. O femeie care are câte o poveste de spus oricui, instruită în materie de coloane vertebrale narative, cu o sete de excelență cum n-am mai întâlnit și pentru care adevărul este cel care stă la rădăcina tuturor acțiunilor sale.

Decembrie / Ianuarie – În țara minunilor

Ediția dublă decembrie – ianuarie are pe copertă simbolul poveștii care dăinuie, al visului și-al împlinirii lui. Lupita Nyong’o este una dintre celebritățile fotografiate pentru calendarul Pirelli, cel de care Raluca povestește cu mult drag în materialul dintre paginile acestei ediții.

Să ne fie anul bun și senin!