Cautare
, Contributor

Auto |
|

Retragerea vehiculelor Ford va costa compania peste 600 de milioane de dolari

Ford va rechema 3 milioane de vehicule în service pentru retragerea airbag-urilor potențiale defecte, la un cost de 610 milioane de dolari.  
la volan Ford

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi a ordonat companiei Ford să retragă vehiculele din cauza airbag-urilor care ar putea exploda, respingând petiția din 2017 a producătorului auto prin care a încercat să evite această măsură, transmite Reuters.

Airbag-urile Takata au avut ca rezultat cel puțin 400 de răniți și 27 de decese în întreaga lume – inclusiv 18 decese în SUA, cu două în camioanele Ford Ranger din 2006.

Vehiculele Ford vizate sunt Ranger, Fusion, Edge, Lincoln Zephyr / MKZ, Mercury Milan și Lincoln MKX din anii 2006-2012.

Compania a anunțat că va include costul în rezultatele trimestrului IV.

„Credem că datele noastre extinse au demonstrat că retragerea din motive de siguranță nu a fost justificată pentru airbag-ul din partea șoferului. Cu toate acestea, respectăm decizia NHTSA”, au declarat reprezentanții Ford.

NHTSA a cerut, de asemenea, Mazda Motor Corp să retragă 5.800 de vehiculele din seria B 2007-2009 din cauza unei potențiale defecțiuni tot la airbag.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii