Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Reţelele TV internaţionale vor să intre pe piaţa VOD din Europa Centrală şi de Est

FOX International Channels şi Modern Times Group (MTG), două reţele de televiziune cu o poziţie semnificativă pe piaţa TV din Europa Centrală şi de Est, se uită din ce în ce mai atent la zona de distribuţie online de conţinut, atenţie generată şi de expansiunea platformei Netflix în regiune, informază Media Expres.
FOX International Channelsjpg

FOX International, care deţine televiziuni precum National Geographic Channel şi Nat Geo Wild în România, a lansat în luna mai, în Polonia, FOX Play, un serviciu video la cerere (VOD) disponibil pe mai multe dispozitive şi pe care este difuzată o combinaţie de show-uri de la televiziunile FOX şi FOX Comedy. Polonia este a treia ţară europeană în care a fost lansat serviciul VOD FOX Play, după Finlanda şi Grecia.

Pe lângă extinderea în zona online, FOX plănuieşte dezvoltarea producţiilor locale de conţinut, cum a fost şi episodul dedicat Bucureştiului din cadrul programului „World’s Smart Cities”, care a avut premiera în luna mai, la National Geographic Channel, şi a fost realizat cu sprijin financiar guvernamental.

„În privinţa noilor lansări, televiziunea Nat Geo People, care este dedicată poveştilor adevărate, va începe să emită în Polonia în luna octombrie. Serviciile noastre non-lineare FOX Play şi Nat Geo Play vor fi lansate în Bulgaria (pe operatorul de telecomunicaţii Blizoo, al doilea ca mărime din această ţară, n.red) şi vor difuza o combinaţie de show-uri şi seriale de la televiziunile FOX, FOX Life, FOX Crime, NGC şi 24Kitchen”, a declarat Carlos Ortega, EVP pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul companiei FOX International Channels, pentru publicaţia Prensario International, în numărul dedicat târgului de televiziune NATPE Europe, care se desfăşoară la Praga.

Compania Modern Times Group (MTG) plănuieşte să se dezvolte în zona online la nivel European, după ce oferă deja servicii VOD precum Vbox7 în Bulgaria, Prima Play în Republica Cehă şi Play în regiunea baltică. MTG pregăteşte o versiune a serviciului său VOD pentru zona nordică, denumit Viaplay, care ar urma să fie lansată și în Europa Centrală şi de Est în acest an, potrivit publicatiei C21 International, o altă publicație partener a târgului NATPE Europe.

„Portofoliul extins de televiziuni şi servicii al MTG, în numeroase teritorii, ne permite să fim un partener atractiv pentru distribuitorii de conţinut”, spune Pavel Krbec, director pentru operaţiuni digitale în cadrul MTG, pentru regiunea Europa Centrală şi de Est.

Republica Cehă şi Bulgaria ar urma să fie primele două ţări din această regiune în care ar urma să fie lansat serviciul VOD Viaplay, în a doua parte a acestui an.

Noile servicii de tip VOD vor trebui să se bată în Europa Centrală şi de Est nu doar cu Netflix, ci şi cu platforme care au deja vechime în aceste pieţe, precum HBO Go, care şi-a impulsionat în ultima vreme prezenţa, dar şi cu Voyo (deţinut de Central European Media Enterprises-CME).

„Ne simţim foarte bine poziţionaţi faţă de viitorii competitori”, spune Peter Horak, şef în zona de diversificare a serviciilor în cadrul CME. „Şi asta datorită conţinutului nostru. Difuzăm show-uri locale şi sport şi transmitem în streaming canalele noastre, ceea ce este diferit faţă de oferta Netflix”.

Serviciul Voyo a fost extins din Republica Cehă şi România în ţări precum Croaţia, Bulgaria şi Slovenia şi este în prezent un punct cheie în operaţiunile VOD ale CME, oferind atât conţinut gratuit, cât şi conţinut disponibil în baza unui abonament.

Genurile cele mai apreciate difuzate de Voyo sunt programele pentru copii, programele de tip drama şi show-uri de ficţiune locale, după cum explică Peter Horak, într-o declaraţie acordată ghidului oficial al târgului Natpe Europe 2015. În schimb, CME şi-a redus oferta de show-uri americane, în special din cauza costurilor ridicate de achiziţie a acestor programe. Pe de altă parte, filmele continuă să facă parte din conţinutul oferit de Voyo, însă acestea au înregistrat un succes mai mic în atragerea de noi abonaţi pentru CME.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii