FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea indică un ritm de investiție cel puțin la același nivel cu cel din anul 2020, când TechAngels a susținut cu 4 milioane de euro dezvoltarea a aproximativ 60 start-up-uri. Tichetul mediu este de 20.000 euro. Aproximativ o treime dintre investitori au optat să păstreze decizia de investiție pentru următoarele trimestre.

„Aș remarca trei tendințe ale ultimei perioade. Prima este despre așteptările investitorilor ca soluțiile pe care le susțin să fie scalabile rapid, pentru piețe mai mari – și, pentru asta, investitorii din TechAngels se folosesc de experiența și de network-ul personal pentru a ajuta. A doua privește interesul în creștere pentru start-up-uri de tehnologie și pentru piața românească, investitorilor de pretutindeni le plac poveștile de succes. A treia este despre interesul pentru asociere și sindicalizare. TechAngels este un grup de antreprenori și specialiști, cu experiență în toate segmentele de business, interesați de investiții private in start-up-uri de tehnologie. Altfel zis, în același loc sunt adunați oameni de succes, legături și capital”, a declarat Mălin Iulian Ștefănescu, președintele grupului TechAngels.

Până acum, TechAngels a participat la pitch-urile a 36 de start-up-uri, atât din România cât și din regiunea sud-est europeană. Pentru 25% dintre acestea interesul investitorilor a fost imediat, prin sindicalizare, pentru aproximativ 30% a fost exprimată intenția de monitorizare. Restul de 45% au fost îndrumate spre diferite noi faze de dezvoltare/accelerare. Domeniile abordate sunt, ca de obicei, diverse, totuși în această perioadă au fost pregătite mai multe soluții dedicate serviciilor medicale, creșterii productivității la nivel de business și diverse servicii de retail.