Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Sănătate |
|

Rețeaua de imagistică dentară DigiRay cumpără clinicile Dental Scan

Rețeaua de imagistică dentară și maxilo-facială DigiRay, cu acționar majoritar fondul de investiții Black Sea Fund, a cumpărat clinicile Dental Scan din București intrând astfel pe piața din Capitală cu alte două unități.
Cristian Pop_DigiRay[6226]

Compania are în prezent 14 clinici, iar până la finalul anului ar putea ajunge la 21-26 de unități atât prin deschideri proprii cât și prin achiziții.

Achiziția Dental Scan, companie care are două clinici în București (în zona Floreasca și Obor), face parte din strategia de extindere a DigiRay în toate orașele României care au peste 40.000 de locuitori.

„Această achiziție consolidează poziția DigiRay pe piața din București, o piață extrem de importantă pentru noi în care ne doream de mai multi ani să ajungem. De asemenea, suntem în discuții cu încă două companii și sperăm să finalizăm și aceste tranzacții cât de curând. Avem obiective mari de creștere până la finalul anului, dar și pentru 2022, susținerea Black Sea Fund fiind una esențială pentru extinderea companiei”, afirmă Cristian Pop, fondator și CEO al DigiRay.

În prezent, DigiRay are o rețea de 14 clinici deschise în Zalău, Satu-Mare, Baia-Mare, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Bistrita-Năsăud, Sibiu, Craiova, Constanța și București. De asemenea, compania are un laborator de tehnică dentară în Cluj-Napoca.

Compania va deschide încă șapte unități până la sfârșitul lui decembrie în Botoșani, Suceava, Galați, Brăila, Râmnicu-Vâlcea și Pitești. Rețeaua ar putea încheia anul cu între 21 și 26 de unități, numărul variind în funcție de momentul finalizării tranzacției cu cele două clinici Dental Scan și alte două tranzacții care ar putea fi încheiate tot în 2021 pentru București și Cluj-Napoca.

„Dacă anul acesta rețeaua lor se mărește cu aproximativ zece clinici, anul viitor vor să se extindă cu 15 unități, dezvoltarea urmând să fie atât organică cât și prin achiziții. De asemenea, din octombrie și-au depășit targetul de profit operational, ceea ce ne reconfirmă încrederea pe care le-am acordat-o în urmă cu un an”, declară Matei Păun, cofondator Black Sea Fund, fond de investiții care deține pachetul majoritar de acțiuni al DigiRay.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii