Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Bunuri de consum |
|

Rețeaua de centre comerciale Winmarkt anunţă investiții de 5 milioane de euro

supermarket.jpg
Winmarkt, rețeaua de centre comerciale proprietate a grupului italian IGD (Immobiliare Grande Distribuzione) dă publicității rezultatele obținute în semestrul I din 2013, precum și detalii despre strategia de investiții 2012-2015. 

Centrele comerciale Winmarkt au înregistrat în primul semestru al anului 2013 o medie lunară a traficului de peste 2,6 milioane de vizitatori şi o cifră de afaceri de 5,3 milioane euro. Cifra de afaceri pe tot anul 2012 a fost de 11,3 milioane euro, iar profitul net de 5,8 milioane euro.

Rețeaua este compusă din 15 centre comerciale situate în centrul a 13 orașe din țară, cu o suprafață net închiriabilă de 88.200 m².  Winmarkt continuă procesul de modernizare a centrelor comerciale şi reorganizarea spațiilor interioare, în vederea introducerii unor retaileri internaționali. În următoarele 12 luni sunt programate  6 noi deschideri.  

IGD, proprietarul reţelei, va investi astfel 12,5 milioane euro în perioada 2012-2015, în modernizarea centrelor comerciale Winmarkt, extinderea suprafeței închiriabile şi în optimizarea fluxului de vizitatori. Antonio Di Berardino CEO-ul Winmarkt a declarat că anul acesta a fost activat un buget de investiții de aproximativ 5 milioane de euro, finanțat în întregime din fonduri proprii.  

Grupul IGD ( Immobiliare Grande Distribuzione ) este listat la bursa din Milano cu o valoare a portofoliului de 1,9 miliarde euro. Winmarkt are în proprietate 15 centre comerciale și o clădire de birouri, situate la kilometrul 0 al orașelor Alexandria, Bistrița, Brăila, Buzău, Cluj-Napoca, Galați, Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Tulcea, Turda și Vaslui.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii