Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Servicii financiare |
|

Rețeaua de carduri a Visa funcționează normal în Europa

Visa a soluţionat o problema tehnică apărută în cursul zilei de vineri în Europa, care a împiedicat mai mulţi consumatori să plătească cu cardul, iar în acest moment sistemul de plăţi este complet funcţional, informează compania.

Potrivit unui comunicat al Visa remis, sâmbătă, Agerpres, incidentul a fost cauzat de o defecţiune hardware la unul dintre sistemele companiei din Europa şi nu are legătură cu vreun acces neautorizat sau un atac cibernetic.

Sistemul de plăţi Visa din Europa este acum complet funcţional iar deţinătorii de carduri Visa pot face plăţi sau retrageri de numerar în mod obişnuit, precizează sursa citată.

Obiectivul nostru este să ne asigurăm că toate cardurile Visa funcţionează sigur în orice moment al zilei şi în orice zi a anului. Ieri nu ne-am putut îndeplini acest obiectiv şi ne cerem scuze partenerilor noştri şi deţinătorilor de carduri Visa”, a declarat Al Kelly, Chief Executive Officer, Visa Inc.

Probleme cu cardurile Visa în Europa: anumite tranzacții nu pot fi efectuate

Compania americană de tehnologie și plăți Visa a anunţat vineri că se confruntă cu o perturbare a serviciului de plăţi din cauza căreia unele tranzacţii din Europa nu pot fi procesate, informează AGERPRES. Încă nu se cunosc cauzele perturbării şi ţările afectate, a precizat Visa.

În prezent ne confruntăm cu o perturbare a serviciului de plăţi din cauza căreia unele tranzacţii din Europa nu pot fi procesate. Investigăm cauzele şi lucrăm la rezolvarea situaţiei cât mai curând posibil. Vă vom ţine la curent cu evoluţia cazului”, conform unui comunicat al companiei.

Mastercard a anunţat că nu înregistrează probleme în reţeaua sa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii