Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Retailerul vestimentar Inditex a înregistrat o creștere în vânzări cu 26%

Inditex, cel mai mare lanț de retail vestimentar, a înregistrat o creștere în vânzări cu 26% în primul semestru al acestui an financiar, informează Retail Gazette.

Vânzările companiei Inditex, care deține brandurile Bershka, Zara, Massimo Dutti și Pull & Bear au crescut cu 26% în prima jumătate a acestui an financiar, iar în prezent compania este evaluată la aproximativ 90 miliarde de euro. Un factor care a ajutat la creșterea în vânzări a Inditex este reprezentat de temperaturile ridicate din Europa. În plus, Zara, cel mai cunoscut brand al companiei s-a extins recent și în Asia. Începând cu 2010, gigantul a deschis în fiecare an peste 400 de magazine.

Rezultatele companiei Inditex au fost publicate în aceeași perioadă în care și H&M, principalul său competitor, a publicat rezultatele financiare, din care a reieșit că în luna august a înregistrat cea mai slabă creștere din ultimii doi ani.

Reprezentanții companiei Inditex susțin că în ultimul an au fost create 12.000 noi locuri de muncă, din care peste 2.500 sunt în Spania. Din toate brandurile deținute de Inditex, Zara Home a înregistrat cea mai mare creștere în vânzări, cu 22%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii