Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

Retailerii europeni amenință cu boicotarea produselor agroalimentare braziliene

Aproximativ 40 de supermarketuri și companii din industria alimentară solicită Braziliei, într-o scrisoare deschisă, revizuirea unui proiect de lege controversat cu privire la comercializarea terenurilor publice.
Deforestation.,Smoke,And,Fire,As,Rainforest,Cut,And,Burned,For

În documentul oficial transmis autorităților din Brazilia, retaileri precum Aldi, Ahold Delhaize, Metro și Tesco amenință cu boicotarea produselor agroalimentare braziliene, în cazul în care noul act normativ nu va fi reanalizat, notează RetailDetail.eu.

Prin proiectul de lege în cauză, parlamentul brazilian oferă un cadru legal comercializării terenurilor publice, scrie ziarul olandez, De Telegraaf. Motiv pentru care reprezentanții retailerilor europeni și-au arătat temerea că noul act normativ reprezintă o reală amenințare la adresa pădurii tropicale amazoniene.

„Dacă nu se va reanaliza acest proiect de lege, nu vom avea de ales decât să ne reconsiderăm sprijinul și utilizarea lanțului de aprovizionare cu produse agroalimentare din Brazilia”, se arată în scrisoare.

Mai mult, în scrisoarea deschisă, retalerii acuză guvernul brazilian că nu depune eforturi suficiente pentru a reduce numeroasele incendii forestiere din zonă, în condițiile în care numai anul trecut numărul acestora a crescut cu peste 60%.

În cazul în care va avea loc acest boicot, economia Braziliei va simți, cu siguranță acest lucru. În 2020, țara a exportat în Uniunea Europeană produse agroalimentare precum cafea, carne de vită și soia, în valoare de aproximativ 21 miliarde de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii