Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Retailerii din Sun Plaza au avut vânzări de 175 milioane de euro anul trecut

Centrul comercial Sun Plaza a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 26,3 milioane euro, ceea ce reprezintă aproximativ 15% din vânzările înregistrate de chiriaşii din mall, potrivit CBRE, compania care se ocupă de administrarea centrului comercial.
 aboneaza-te
Sun Plaza

Din declarațiile reprezentanților CBRE rezultă că vânzările înregistrate de retailerii chiriași în Sun Plaza au fost anul trecut de circa 175 de milioane de euro. Cele mai mari vânzări (raportate la spatiul pe care îl ocupă) au fost înregistrate de cafenele și restaurante care au raportat vânzări de 4.000-5.000 euro pe metru pătrat pe an, urmate apoi de magazinele de lenjerie,cu 4.200-4.500 euro /mp şi magazinele de fashion, cu 2.500-3.500 euro/mp.

Prețul pentru unui magazin de 100-150 de metri pătrați, în Sun Plaza, la parter, este de 45-55 euro, iar la etaj, prețul variază între 38 de euro și 55 de euro pe metrul pătrat, pe lună.

În prezent categoria de vârstă cea mai întâlnită este cea de 25-44 de ani, cu un grad ridicat de educaţie, fiind reprezentată preponderent de familii tinere formate din trei membri, ceea ce defineşte Sun Plaza ca fiind o destinaţie preferată de acestea atât pentru shopping cât şi pentru petrecerea timpului liber.

În 2014, numărul de vizitatori ai mall-ului Sun Plaza a crescut cu 10% faţă de anul 2013, aproximativ 36.000 de persoane ce trec zilnic pragul centrului comercial, în timpul săptămânii, ajungând până la 50.000 de vizitatori, în medie, în weekend.

În acest an Sun Plaza a investit în proiecte de reamenajare şi redecorare în care peste un milion de euro și anunță că până la finele acestui an vor atinge un grad de ocupare de 100%, potrivit oficialilor CBRE.

CBRE România a preluat administrarea Sun Plaza în septembrie 2013. CBRE are în regiune un portofoliu de peste 2,5 mil. de metri pătrați, din care 1,5 mil. de metri pătrați reprezintă centre comerciale. Echipa de asset management a CBRE depășește 400 de specialiști în 6 țări.

Sun Plaza Shopping Center, aflat în sudul capitalei, este un proiect dezvoltat şi deţinut de S IMMO AG, listată la Bursa din Viena, fiind cea mai veche companie de investiţii imobiliare din Austria. Centrul Comercial deţine o suprafaţă închiriabilă de 81.000 metri pătrați şi peste 210.000 de metri pătrați suprafaţă construită. Centrul are o capacitate de 2.000 de locuri de parcare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii